SEGRE

ÒBIT COMUNICACIÓ

Adéu a un gran comunicador

Mor el periodista Carles Capdevila als 51 anys, víctima d’un càncer || Apassionat de l’Educació, va escriure diversos llibres sobre aquesta matèria

Carles Capdevila recollint el Premi Nacional de Comunicació.

Carles Capdevila recollint el Premi Nacional de Comunicació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El periodista Carles Capdevila va morir dijous als 51 anys a causa d’un càncer que li va ser diagnosticat fa dos anys, segons va explicar el diari Ara, mitjà que va dirigir des de la seua fundació el 2010 fins a l’agost del 2015.

Nascut a Hostalets de Balenyà el 1965, va continuar com a columnista del diari fins que una recaiguda a principi d’any el va obligar a deixar-ho, i va ser ingressat a l’hospital pel mateix motiu aquesta darrera setmana.

Va plasmar la seua experiència com a pare de quatre fills en llibres i xarrades sobre l’educació

Capdevila va començar la seua trajectòria professional a Ràdio Pista i va treballar en mitjans com TV3, Catalunya Ràdio, Cadena Ser, Avui, El Periódico de Catalunya, El 9 Nou i el diari Sport, del qual va ser corresponsal a Nova York.Columnista i escriptor, havia publicat llibres com Educar millor: 11 converses per acompanyar famílies i mestres, Entendre el món: converses amb 11 pensadors contemporanis i La vida que aprenc, un dels més venuts a l’últim Sant Jordi.

Va rebre el Premi Nacional de Comunicació el 2016 i va ser professor de comunicació a la Universitat de Barcelona (UB) i de ràdio a la Ramon Llull (URLL).

La directora de l’Ara, Esther Vera, va assegurar que Capdevila, va ser “un director atípic, molt preocupat per la vida quotidiana” i no només pels grans esdeveniments polítics. Vera va assegurar que Capdevila era una persona molt vital, que va continuar col·laborant amb el diari fins a l’últim moment: “L’escriptura i la comunicació han estat la seua vida.”

El periodista i historiador Toni Soler va lamentar que Capdevila se n’hagi anat “en un moment de maduresa magnífica en què cada paraula que escrivia valia la pena de ser llegida”. El també periodista Antoni Bassas va recordar Carles Capdevila com “un grandíssim comunicador” i va subratllar que tenia la virtut de saber utilitzar l’humor per demostrar com d’absurdes són algunes situacions de la vida.

El món social i polític en plora la primerenca mort Personalitats com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, o el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, van reaccionar amb tristor per la mort del director fundador de l’Ara. Puigdemont, a través de Twitter, ha transmès les seues condolences a la família de Capdevila i a tota la seua “família periodística” i li ha agraït la seua “mestria”.

tracking