SEGRE

Alerten d'una campanya de correus fraudulents sota falses ofertes d'ocupació

Els assumptes solen ser frases com "La crisis ha acabado, trabajen con nosotros", "Horario flexible", "El empleo parcial" o "Vacancia abierta"

La consellera d'Economia i Hisenda, Pilar del Olmo; el secretari d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital, José María Lassalle i l'alcalde de Lleó, Antonio Silván , durant la inauguració del I Fòrum Internacional de Gènere i Ciberseguretat, celebrada aquest dilluns a Lleó.

Alerten d'una campanya de correus fraudulents sota falses ofertes d'ocupacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha alertat aquest dilluns d’una nova campanya de correus fraudulents amb falses ofertes d’ocupació que intenten captar l’atenció de l’usuari amb assumptes com un sou de 5.000 euros al mes i que tenen com a finalitat recopilar dades personals. En un comunicat, l’Incibe ha concretat que els assumptes que acompanyen a aquests e-mail, dels quals ja s’han identificat 2.000 enviats, solen ser frases com "La crisis ha acabado, trabajen con nosotros", "Horario flexible", "El empleo parcial" o "Vacancia abierta".

Si l’usuari confia en l’e-mail, accedeix a l’enllaç i facilita la informació sol·licitada, aquesta acabarà emmagatzemada en servidors controlats per ciberdelinqüents.

El centre tecnològic ha recomanat vigilar regularment la informació que circula d’un mateix a internet. "Si després de realitzar una recerca a Internet de la teua informació personal trobes una cosa que no t’agrada o s’està oferint indegudament informació sobre tu, tens a la teua disposició els drets d’accés, rectificació, cancel·lació o oposició (ARC) al tractament de les teues dades personals," ha recordat l’Incibe, que ha recomanat especialment no facilitar dades bancàries.

"Si dubtes sobre la veracitat d’un correu, realitza recerques a Google amb frases 'claus’ que contingui el missatge, els resultats et poden donar alguna pista ja que de vegades, després d’una petita recerca a Internet, pots trobar usuaris que han estat víctimes d’un determinat frau", han agregat.

Finalment, l’Incibe aconsella consultar directament amb l’empresa o servei implicat o amb terceres parts de confiança com poden ser les forces i cossos de seguretat de l’Estat (FCSE) o l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI).

tracking