SEGRE

DIA MUNDIAL

Un total de 85 persones esperen a Lleida un trasplantament, la majoria de ronyó

Entrega de fons recaptats per l’OCATT a la TrasplantRun.

Entrega de fons recaptats per l’OCATT a la TrasplantRun.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 85 lleidatans esperen un trasplantament d’òrgan, segons les dades proporcionades ahir per l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) amb motiu de la celebració avui del Dia Mundial del Donant. La majoria dels lleidatans en llista d’espera necessiten un trasplantament renal (73). Vuit necessiten un fetge, tres un pulmó i un, un cor.

Quant als trasplantaments fets a lleidatans, entre el gener i el maig del 2017, se’n van comptabilitzar disset, set menys que durant el mateix període de l’any anterior, quan van ser vint-i-quatre. Aquest any també han baixat els donants vàlids residents a la província de Lleida, al passar de vuit entre el gener i el maig del 2016 a un durant el mateix període del 2017.

Per commemorar el Dia del Donant, el vestíbul de l’hospital Arnau de Vilanova acull avui dimecres una taula informativa per agrair la generositat de tots els donants i donar a conèixer la importància de la donació.

Per la seua part, CaixaForum Lleida acollirà a partir de les 12.00 hores la primera mostra de curts sobre la donació d’òrgans. L’acte és organitzat per la Fundació Renal Jaume Arnó amb l’ajuda de voluntaris de primer de Batxillerat de l’IES Josep Lladonosa. L’infermer i nefròleg Josep Maria Gutiérrez presentarà l’acte.

tracking