SEGRE

EDUCACIÓ

Reunió avui pel discurs homòfob al Gili i Gaya

Del professor, que tampoc va anar aquest dijous a classe, inspecció i direcció

Alumnes, ahir, al costat d’una pintada apareguda davant de l’institut Samuel Gili i Gaya.

Alumnes, ahir, al costat d’una pintada apareguda davant de l’institut Samuel Gili i Gaya.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El professor de Filosofia de l’institut Gili i Gaya que dilluns passat va assegurar durant una classe que l’homosexualitat és antinatural està convocat avui divendres a una reunió de mediació amb la directora del centre i l’inspector, segons van informar aquest dijous a aquest diari fonts del departament d’Ensenyament.

Aquesta trobada, en la qual el docent haurà de donar explicacions del que va succeir, tindrà lloc després que dimarts els inspectors parlessin amb els alumnes que eren a classe i que van presenciar el discurs homòfob del professor, arran de la qual cosa van marxar la gran majoria de classe. Les dos reunions formen part del protocol de la conselleria que busca que els estudiants i el professor acabin trobant-se per resoldre el conflicte que ha sorgit.

De moment, el departament d’Ensenyament no té previst obrir cap expedient ni sancionar el professor, ja que espera que hi hagi abans una solució. El docent, Santiago Fernández Burillo, tampoc va anar aquest dijous a classe, segons van confirmar alumnes i també la conselleria, tot i que oficialment encara no està de baixa mèdica.

Té 64 anys i en fa més de quaranta que imparteix classe a l’institut lleidatà. Segons va explicar dimecres la directora del centre, Carme Panadés, pateix una cardiopatia i es troba molt afectat pels fets ocorreguts.

tracking