SEGRE

LLEURE ACTIVITATS

Mollerussa i Almenar reviuen amb fires el seu passat medieval

Amb desenes de parades d’artesania i alimentació i recreacions històriques

Un moment de la cercavila d’obertura del XXI Mercat Medieval d’Almenar, ahir al migdia.

Un moment de la cercavila d’obertura del XXI Mercat Medieval d’Almenar, ahir al migdia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc municipal de Mollerussa acull aquest cap de setmana la primera recreació medieval Embruixada, que inclou unes 50 parades d’alimentació i artesania així com també diferents activitats com escenificacions de combats, tallers sobre roba medieval, màgia o l’hora de les bruixes. L’activitat l’organitza l’entitat Ecobenestar de Mollerussa i l’empresa Medieval Cercós, que van destacar que la iniciativa es desmarca de les tradicionals fires medievals, ja que inclou recreacions de tipus històric perquè petits i grans puguin fer un viatge al passat, i més concretament a l’edat mitjana. Entre les activitats s’esperava el Ritual de la Prosperitat, que estava previst per a la mitjanit de dissabte a diumenge.

Per la seua part, els carrers del centre històric d’Almenar també s’omplen aquest cap de setmana d’activitats amb la celebració del XXI Mercat Medieval, que reuneix unes 70 parades de venda directa de productes artesanals i agroalimentaris de proximitat. També hi ha mostra d’oficis antics.

Com a novetat, ahir es va celebrar l’espectacle Cavallers del foc a la plaça Sant Roc. L’agenda d’activitats d’avui començarà al migdia amb la ronda musical trobadoresca i una desfilada de la Guàrdia Irreal.

A la tarda, a partir de les 18.00 hores, el Castell dels Moros acollirà un espectacle de dansa a càrrec del Club de Rítmica d’Almenar. A les 19.00 hores, la companyia Medievàlia interpretarà la Justa Medieval al Castell dels Moros i a les 21.30 del vespre tindrà lloc la cercavila de clausura amb més de 30 músics.

Un moment de la cercavila d’obertura del XXI Mercat Medieval d’Almenar, ahir al migdia.

Un moment de la cercavila d’obertura del XXI Mercat Medieval d’Almenar, ahir al migdia.ITMAR FABREGAT

tracking