SEGRE

EDUCACIÓ

Denúncies contra el professor homòfob del Gili i Ensenyament

Colors de Ponent i els estudiants exigeixen que el docent sigui sancionat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setmana després que un grup d’alumnes de Secundària del Gili i Gaya plantessin el professor de Fisolofia per haver dit que l’homosexualitat és “antinatural”, Colors de Ponent i el Sindicat d’Estudiants Països Catalans (SEPC) preparen sengles denúncies contra el docent i Ensenyament a l’arxivar l’assumpte amb només una disculpa.

Segons van anunciar aquest dilluns, presentaran una denúncia al departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies perquè sancioni per una infracció administrativa lleu el professor. En aquest sentit, la presidenta de Colors de Ponent, Sandra Castro, va assenyalar que la Generalitat ha de garantir que es compleixi la llei contra l’homofòbia i va advertir que no fer-ho “deixa en indefensió el col·lectiu LGTBI”.

Castro va afegir que “l’administració ha de prevenir i eradicar l’homofòbia, sobretot en l’àmbit educatiu i quan afecta menors i adolescents”.

Colors de Ponent ofereix suport psicosocial a vint adolescents lleidatans que han patit homofòbia

Així mateix, va indicar que denunciaran l’actuació d’Ensenyament, que ha tancat el cas després que el professor es disculpés, i que ho faran a través d’una queixa al síndic de Greuges per la vulneració de l’article 12 de la llei contra l’homofòbia, referent a l’obligació de l’educació de vetllar pel respecte a la diversitat sexual.

Per la seua banda, Lorién Quesada, representant del SEPC, va explicar que els alumnes es van veure “pressionats” per acceptar les disculpes del professor i va assenyalar que el docent fins i tot “va fer mofa de l’assumpte” durant la reunió que van mantenir divendres passat amb Ensenyament i la inspecció del departament.

Tant Colors de Ponent com el sindicat estudiantil exigeixen mesures perquè aquest cas d’homofòbia no quedi “impune”. L’entitat atén vint adolescents de Lleida que han patit casos d’homofòbia, dels quals set formen part del grup d’acompanyament. L’associació adverteix que alguns d’aquests casos són “molt greus”.

La conselleria diu complir amb el protocol i nega pressions El director dels serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va defensar aquest dilluns que el departament ha complert amb el protocol fixat recentment per a casos d’homofòbia als centres escolars i que la mediació amb els alumnes del Gili es va fer sense pressions. Sobre la reunió que van mantenir les parts divendres, Cullerés va assenyalar que el professor de Filosofia va acceptar irregularitats en el seu comportament i que va demanar disculpes als joves per aquesta raó. També va recordar que els estudiants les van acceptar “sense cap pressió per part del departament”. Per això, va considerar que Ensenyament ha fet el que havia de fer i que els estudiants són lliures d’acudir a altres vies si així ho consideren oportú. Així mateix, va instar l’entitat Colors de Ponent a comunicar qualsevol sospita que tingui de si produeix algun cas d’assetjament homofòbic a les escoles.

Concentració d’estudiants dimecres passat a les portes de l’institut Gili i Gaya de Lleida.

Concentració d’estudiants dimecres passat a les portes de l’institut Gili i Gaya de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

tracking