SEGRE

POLÈMICA

Les autoescoles es mobilitzen

Centres de formació catalans es reuniran aquesta setmana i estudien accions de protesta per demanar solucions a la vaga d’examinadors || Reclamen més personal a la DGT des del 2013

Estudiants i professors d’autoescola, el passat 2 de juny a Lleida, el primer dia de vaga.

Estudiants i professors d’autoescola, el passat 2 de juny a Lleida, el primer dia de vaga.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les protestes pel conflicte laboral que mantenen els examinadors de trànsit amb la DGT, que comporta una vaga que es va iniciar el passat 2 de juny i que es reprendrà la setmana que ve, si no hi ha acord abans, durant tots els dilluns, dimarts i dimecres de juny i juliol, podria estendre’s a les autoescoles de Catalunya.

I és que aquestes estudien possibles accions de protesta per pressionar la DGT perquè solucioni aquest problema i per tornar a reclamar, com han fet des del 2013, més personal administratiu i examinador per a les quatre prefectures catalanes.

Segons va explicar aquest dilluns a aquest diari el lleidatà Raül Viladrich, president de la Federació Catalana d’Autoescoles, l’entitat es reunirà aquesta setmana per concretar el tipus d’accions de protesta, que podrien ser mobilitzacions davant de les prefectures de la Direcció General de Trànsit de cada demarcació.

I és que els centres de formació de conduir, que viuen la seua temporada alta durant l’estiu, estan a l’expectativa de com pot acabar afectant la vaga a la matriculació d’alumnes, que solen inscriure’s després de la selectivitat, que va començar aquest dilluns a Catalunya.

En el cas de Lleida, Viladrich va voler fer una crida a la calma perquè a la província el període de vacances d’exàmens pràctics sol ser de mitjans de juliol a mitjans d’agost (i no de tot aquest últim mes), per la qual cosa els alumnes podrien matricular-se ara per aprovar l’examen teòric (que no es veu afectat per l’aturada d’examinadors) i treure’s el pràctic durant la segona quinzena d’agost, quan ja s’hagi donat per acabada la vaga.

“D’aquesta forma, les autoescoles i els aspirants lleidatans tenim dos setmanes menys d’atur. No obstant, confiem que s’arribi a un acord perquè no hàgim de perdre tants dies d’exàmens”, va assegurar Viladrich.

la dada

58 aspirants afectats. Són els aspirants lleidatans que es van veure afectats el 2 de juny el primer dia de vaga dels examinadors.

les claus

Examinadors a Lleida. Actualment, la província de Lleida compta amb sis examinadors, quatre dels quals fixos, un d’itinerant i un coordinador. Tots van secundar la vaga el primer dia.

Llista d’espera. Lleida és una de les prefectures més afectades a tot l’Estat, amb una llista d’espera per examinar-se d’entre tres i quatre setmanes.

Conseqüències de l’atur. Si es mantingués l’atur durant els vint dies per als quals està convocat, la previsió és que se’n vegin afectats un miler de lleidatans.

Reivindicacions. La principal reivindicació dels examinadors, que compten amb el suport de les autoescoles, és un increment salarial que ja va ser acordat fa deu anys.

Els examinadors mantenen l’aturada a l’espera de negociacions L’Associació d’Examinadors de Trànsit, que va convocar la vaga que el passat 2 de juny va aconseguir un seguiment del 100% a Lleida, espera que la Comissió Executiva de la Comissió Interministerial de Retribucions (CECIR) es pronunciï en els propers dies sobre les peticions dels funcionaris. De la decisió d’aquest organisme sobre el complement específic reclamat (el principal motiu de protesta) dependrà que es mantinguin les aturades convocades per als dilluns, dimarts i dimecres a partir de dilluns i fins a finals de juliol. Encara que aquesta no és l’única reivindicació, sembla que una resposta afirmativa de la CECIR serviria per desconvocar la vaga.

tracking