SEGRE

REGULACIÓ

Les mares de dia hauran d'estar titulades i podran atendre fins a quatre nens

Maria Monzó, mare de dia de quatre nens a Bellver de Cerdanya.

Maria Monzó, mare de dia de quatre nens a Bellver de Cerdanya.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va anunciar aquest dimarts la regulació de les llars de criança amb la creació d’un registre de les mares de dia, que hauran d’estar titulades en educació infantil o formació professional superior i podran atendre un màxim de quatre nens de fins a tres anys.

Es tracta d’un recurs alternatiu a les guarderies en el qual un professional atén a la seua casa els menors i que està en situació de “buit legal”. La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, va assegurar que es tracta d’un servei regulat en molts països europeus (a Espanya només a Navarra) i va destacar que el decret en el qual han començat a treballar donarà visibilitat al col·lectiu i permetrà augmentar els llocs de treball.

El 2012 hi havia constància d’onze d’aquestes mares a Catalunya, però el 2016 ja eren 190. La regulació establirà ràtios de quatre menors per cada mare, així com garanties jurídiques i de condicions de seguretat de l’espai, amb un mínim de 70 metres quadrats i dos habitacions, calefacció, il·luminació i ventilació adequades, a banda d’accessibilitat.

El professional tindrà formació en manipulació d’aliments, treballarà com a autònom i amb un contracte privat amb els pares i haurà de presentar un projecte.

tracking