SEGRE

METEOROLOGIA

Ponent, en alerta per la calor

Seròs aconsella a la gent gran no sortir al carrer i la Paeria activa el pla per protegir persones vulnerables || Màxima de gairebé 38 que pujarà avui dimecres i demà

Portar gorra i beure molta aigua són dos de les recomanacions davant d’una onada de calor.

Portar gorra i beure molta aigua són dos de les recomanacions davant d’una onada de calor.LLEONARD DELDHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor segueix sense donar treva als lleidatans i aquest dimarts els termòmetres van tornar a pujar i la previsió és que avui encara ho faran més. L’augment de les temperatures ha portat les administracions a activar els protocols per evitar que afecti la salut dels ciutadans.

En aquest sentit, la Paeria va activar aquest dimarts el pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut després que Lleida ciutat registrés una temperatura màxima de 37,3º, segons el Meteocat.

El programa de Protecció Civil, en fase dos davant d’un perill moderat per altes temperatures, té com a objectiu minimitzar possibles efectes negatius en la població, sobretot en els col·lectius més vulnerables com persones grans, nadons o malalts crònics.

Per la seua part, l’ajuntament de Seròs va fer un ban recomanant a la gent gran no sortir al carrer en les hores de més sol i recordar-los els consells d’autoprotecció. L’alcalde, Gabriel Pena, va explicar que “ho fem sempre que es preveu una onada de calor i és una forma de recordar als veïns alguns consells pràctics”.

Davant d’aquesta onada de calor es recomana, quan s’està a casa, tancar les persianes durant el dia, estar-se a les zones més fresques i refrescar-se amb aigua de forma freqüent. Si s’ha de sortir al carrer, les recomanacions són evitar utilitzar protector solar, portar una gorra o un barret, beure de forma freqüent i limitar l’activitat física durant les hores centrals del dia, quan les temperatures són més elevades.

Pel que fa a les màximes, Alcarràs va tornar a registrar aquest dimarts la temperatura més elevada, fins als 37,6 graus, seguida de Lleida (37,3º), Oliana (37º) i Baldomar (36,7º). Les previsions per avui indiquen que les temperatures augmentaran entre 2 i 4 graus en el conjunt de Catalunya i en el cas de Ponent arribarà als 39º.

En aquest sentit, el Meteocat ha publicat un avís per calor avui amb temperatures extremes al Segrià, la Noguera, les Garrigues i el Pla d’Urgell, que es mantindrà demà amb el termòmetre a l’alça fins als 40 graus.

tracking