SEGRE

SOLIDARITAT

Càritas atén un 14% més d'usuaris drogodependents

Imatge d'arxiu d'una assemblea de Càritas a Lleida.

Càritas atén un 14% més d'usuaris drogodependentsSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les Càritas Diocesanes de Lleida, Urgell i Solsona van alertar ahir d’un augment del nombre de persones ateses per drogodependència, amb un 14% més que l’any passat, i ho van atribuir a la major tolerància del consum d’alcohol i marihuana entre els més joves. Així ho van assenyalar en la presentació de les memòries del 2016, any en què tres delegacions de Càritas van atendre 13.973 persones, una xifra inferior a la de l’any anterior, però que ha incrementat els recursos destinats a les famílies davant de la cronificació de la pobresa.

Quant als casos de drogodependències, van instar a apostar per la prevenció, ja que el consum de porros i alcohol pot ser “la porta d’entrada a una addicció més problemàtica”.

D’altra banda, la cronificació de la pobresa ha fet que les entitats destinin més recursos a un seguiment més exhaustiu de famílies amb diferents problemes i aturats de llarga durada que tenen més difícil la sortida de la seua situació de vulnerabilitat, atès que les millores econòmiques no han arribat a aquest tipus de col·lectius.

El 2016, les Càritas de Lleida, Urgell i Solona van destinar 511.550 euros a ajuts econòmics perquè les famílies cobreixin les necessitats més bàsiques i van gastar més de 2,5 milions en els diferents programes d’atenció. Així mateix, els responsables van destacar la falta de voluntaris joves, ja que aquest tipus de voluntariat necessita un compromís, malgrat que compten amb un total de 1.476 persones.

Més demanda de pisos socials per la bombolla del lloguer Els responsables de Càritas, així com el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, van alertar ahir que s’ha incrementat la demanda de pisos socials davant de la bombolla dels preus del lloguer, que continuen pujant. L’any passat, les persones ateses en pisos socials van augmentar un 186%, fins a les 63. Per això, van demanar als propietaris de pisos buits que els cedeixin a Càritas, que s’ocuparà del manteniment i facilitarà l’accés a la vivenda. Mentrestant, l’atenció a persones sense llar ha disminuït per la menor presència de temporers.

tracking