SEGRE

POLÈMICA

Expedient al professor del Gili

La conselleria d’Assumptes Socials estudia sancionar-lo amb fins a 1.700 euros pel discurs homòfob || Colors de Ponent no descarta que el cas arribi a Fiscalia

Imatge d’arxiu de la mobilització estudiantil del passat 7 de juny a les portes del Gili i Gaya.

Imatge d’arxiu de la mobilització estudiantil del passat 7 de juny a les portes del Gili i Gaya.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La denúncia de Colors de Ponent contra el professor de Filosofia de l’institut Gili i Gaya que va dir que l’homosexualitat és “antinatural” ha tingut efecte. La direcció general d’Igualtat, del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, va anunciar aquest dimecres que ha obert un expedient informatiu contra el docent i que estudia si li aplica una sanció administrativa que aniria dels 300 a 1.700 euros.

En una entrevista a ACN, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, va explicar que l’expedient s’ha obert arran de la denúncia presentada aquest dimecres mateix per Colors de Ponent. Ara s’obrirà un procés de recollida d’informació entre les parts per valorar si l’expedient acaba en una multa administrativa o si es deriva a l’àmbit judicial.

La conselleria de Treball i Assumptes Socials obre l’expedient després que Ensenyament ho descartés 

La polèmica va saltar el passat 5 de juny, quan alumnes de 4t de l’ESO de l’institut van plantar el professor de Filosofia al dir aquest que l’amor entre dos persones del mateix sexe és “antinatural, una anomalia com ser borni o coix”. Paraules que van indignar els estudiants, que es van mobilitzar en una concentració al cap de dos dies a les portes del centre educatiu.

De fet, Amorós va valorar aquesta mobilització per part dels estudiants, ja que va recordar que abans aquests temes eren “tabú” entre els adolescents. Actualment, el professor, de 64 anys, està de baixa al veure’s agreujada una patologia cardíaca que pateix.

Sobre aquest assumpte, la presidenta de Colors de Ponent, Sandra Castro, va valorar aquest dimecres a aquest diari molt positivament l’actuació de la direcció d’Igualtat en contrast amb l’omissió del departament d’Ensenyament, que va tancar el cas després de les disculpes del docent. Segons Castro, el Govern haurà de valorar si els comentaris homòfobs del professor poden acabar en mans de la Fiscalia per un delicte penal a l’haver reiteració, ja que han presentat proves que no és la primera vegada que fa aquest tipus de comentaris.

Així mateix, també va valorar positivament que el síndic de Greuges hagi obert dos actuacions d’ofici per investigar tant les paraules del professor del Gili com les del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que va vincular l’homosexualitat amb la falta d’una figura paterna.

Lleida, capital de l’alliberament del col·lectiu LGTBI Lleida serà aquest dissabte la seu dels actes descentralitzats que organitza la Comissió Unitària 28J en el marc del Dia per a l’Alliberament lesbià, gai, bisexual, de persones transsexuals i intersexuals, que es commemora el 28 de juny. La capital de Ponent, que pren el relleu a Ripollet, ha estat l’escollida per organitzar la festa, a la qual assistiran persones de tot Catalunya, que se celebra de forma paral·lela a l’acte central a Barcelona. A l’agenda, l’entitat lleidatana ha preparat una sèrie d’activitats per a totes les edats per conscienciar sobre la llibertat sexual i contra la discriminació. D’aquesta forma, els actes començaran a les 12.00 hores a la plaça Sant Joan amb una conferència sobre intersexualitat, i amb diferents activitats infantils. A partir de les cinc de la tarda, a la plaça Sant Francesc es farà una xocolatada i una cercavila per l’Eix Comercial. L’acte central serà la manifestació a les 19.00 hores des de la Paeria fins a la plaça de la Panera, on tindran lloc actuacions com un concert de Mari Popes o de Pastorets Rock.

tracking