SEGRE

La comunitat científica demana bases de dades de pacients més àmplies per millorar els tractaments

La Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha reunit uns 250 investigadors de tot Catalunya a la Llotja

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El repte de la medicina actual, i cap a on es centren de forma prioritària tots els esforços de la comunitat científica, és detectar característiques comunes als malalts per tal d'avançar cap a una medicina de precisió. D’aquesta manera es podrien individualitzar els diagnòstics i els tractaments segons cada pacient. Perquè això sigui possible, els investigadors reclamen poder disposar de bases de dades de recerca molt àmplies que contemplin un gran volum de població. Actualment, els reculls només es recolzen en dades procedents dels centres d'atenció primària i farmàcies, però necessiten que aquestes es creuin amb les dels hospitals.

Així, a banda de finançament per als projectes, els investigadors demanen la col·laboració dels pacients perquè cedeixin la seva informació. En aquest sentit, critiquen que la llei espanyola de protecció de dades és molt estricta i es troben amb molts impediments a l'hora d'utilitzar aquesta informació per a investigacions, com per exemple la de l'apnea del son.

Aquesta petició s’ha posat de manifest aquest divendres durant la 9a edició de la Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut (ICS), que ha reunit uns 250 investigadors de tot Catalunya a la Llotja de Lleida.

Enguany, la jornada està organitzada per l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i es centra en les malalties respiratòries.

Alguns dels participants a la jornada de l'ICS a la Llotja.

La comunitat científica demana bases de dades de pacients més àmplies per millorar els tractamentsMagdalena Altisent

tracking