SEGRE

MOBILITZACIÓ IGUALTAT

Arc de Sant Martí reivindicatiu a Lleida

Unes 300 persones recorren el centre de la ciutat per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI || La Generalitat preveu tancar amb una sanció administrativa el cas del professor homòfob del Gili

Vista del cap de la manifestació que va recórrer ahir el centre de Lleida en la mobilització descentralitzada del Dia de la Lluita per l’alliberament LGTBI.

Vista del cap de la manifestació que va recórrer ahir el centre de Lleida en la mobilització descentralitzada del Dia de la Lluita per l’alliberament LGTBI.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida es va convertir ahir en la seu del col·lectiu LGTBI i va clamar contra els últims casos d’homofòbia que ha registrat Ponent, des de les paraules del bisbe de Solsona, Xavier Novell, fins al cas del professor de Filosofia del Gili i Gaya, en mans de la Generalitat i que podria tancar-se amb una sanció administrativa. En un to festiu i reivindicatiu, unes 300 persones van recórrer el centre de la ciutat en la manifestació descentralitzada de la Comissió Unitària 28-J per a l’alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual. L’acte central se celebrarà a Barcelona el 28 de juny vinent. Amb càntics que anaven contra la discriminació i reclamant més respecte, els participants van començar la marxa a la plaça Sant Joan, passant per Rambla Ferran, Blondel, avinguda Catalunya i rambla d’Aragó, fins a arribar a la pista de La Panera, on es van fer els discursos i es va donar pas a la festa. Els manifestants van fer una aturada davant de la seu del bisbat de Lleida per desplegar una pancarta contra els casos d’homofòbia.

En aquest sentit, la presidenta de Colors de Ponent, Sandra Castro, va assenyalar a aquest diari que la jornada serveix per visualitzar el col·lectiu i reivindicar-ne els drets. “Hi ha molta homofòbia arrelada i una organització com la nostra fa molta falta a Lleida”, va afirmar. Sobre el professor del Gili que va ser plantat per part dels alumnes per haver assenyalat que l’homosexualitat és “antinatural”, Castro va reclamar més “contundència” per “protegir” els adolescents. Per això, han presentat dos denúncies davant de la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies (que ja ha obert un expedient al professor) i al síndic de Greuges. Però Colors de Ponent també vol que s’investigui l’actuació del departament d’Ensenyament, que va tancar el cas del Gili sense cap sanció. “El comportament d’aquest professor ha vulnerat moltes lleis, fins i tot podria derivar en un cas penal”, va afirmar Castro. En un any i mig de vida, Colors de Ponent ha atès desenes de casos d’homofòbia i la xifra va en augment. Davant d’aquesta situació, la presidenta va demanar més formació per als professionals d’Ensenyament i contundència davant de qualsevol discriminació.

Per la seua banda, la directora d’Igualtat, Mireia Mata, va insistir que les paraules del docent del Gili i Gaya són “deplorables”, però va considerar que, de moment, podria quedar en una sanció administrativa (de 300 a 1.700 euros) al no haver-hi indicis de delicte penal. En tot cas, Mata va voler reconèixer l’actitud dels alumnes i va animar a denunciar aquest tipus de casos.

Vista del cap de la manifestació que va recórrer ahir el centre de Lleida en la mobilització descentralitzada del Dia de la Lluita per l’alliberament LGTBI.

Vista del cap de la manifestació que va recórrer ahir el centre de Lleida en la mobilització descentralitzada del Dia de la Lluita per l’alliberament LGTBI.ÒSCAR MIRÓN

tracking