SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

No hi ha qui els pari!

Campanya de sensibilització de la Fundació Josep Carreras per recaptar fons contra la leucèmia i aconseguir donants de medul·la || Acte festiu a Sant Joan

Voluntaris ‘imparables’ desafiant les altes temperatures.

Voluntaris ‘imparables’ desafiant les altes temperatures.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor no convidava a sortir de casa, però els voluntaris de la Fundació Josep Carreras són imparables i ahir van convertir la plaça Sant Joan en l’escenari del seu festiu acte solidari. Nou lleidatans afectats de leucèmia i altres tumors de la sang van participar ahir d’alguna manera –alguns no van poder assistir-hi físicament per raons mèdiques– en una iniciativa per sensibilitzar sobre aquesta malaltia i recaptar fons. Els voluntaris de Lleida van repartir més de 2.500 pamflets en una jornada que va comptar amb la participació de Postureig de Lleida, la colla castellera Marracos de la UdL, el Caragol Banyetes, així com esportistes de l’Epic Sport, que van fer una exhibició de taekwondo, i U!Dance Báilame, que va organitzar una sessió de zumba.

És el segon any consecutiu que Lleida acull activitats de sensibilització per donar a conèixer les moltes formes amb què s’hi pot contribuir. Així, n’hi ha prou amb enviar un SMS amb la paraula demà o mañana al número 28027 perquè arribi un donatiu íntegre d’1,20 euros. Els voluntaris també oferien aigua i fruita donada per empreses de Lleida a canvi d’una aportació solidària dels vianants. Però, més enllà de les donacions en metàl·lic, la iniciativa té com a objectiu principal aconseguir un altre tipus de donants, ja que un trasplantament de medul·la acostuma a ser, en la gran majoria dels casos, l’única esperança per als malalts i trobar-ne un de compatible no és tasca fàcil. Des del gener i fins al 30 de maig, s’han registrat 310 nous donants de medul·la a les comarques lleidatanes, cinc vegades més que el 2016.

Voluntaris ‘imparables’ desafiant les altes temperatures.

Voluntaris ‘imparables’ desafiant les altes temperatures.ÓSCAR MIRÓN

tracking