SEGRE

CERTÀMENS

Castelló de Farfanya canviarà la data de la fira per la calor

Una trentena de parades van prendre el centre de Castelló.

Una trentena de parades van prendre el centre de Castelló.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició de la Fira Càtara de Castelló de Farfanya ha sigut tot un èxit encara que, segons l’alcaldessa, Cristina Lafay, l’any que ve canviarà de dates per evitar les altes temperatures que ja es registren aquest mes. “Procurarem que sigui a primers de maig i que no coincideixi amb cap esdeveniment important de la comarca (la Noguera)”.

El fet que la majoria dels veïns s’abillessin amb vestits d’època medieval per reviure la història dels càtars ha provocat que molts d’ells haguessin d’aguantar la calor d’aquest cap de setmana amb vestits gruixuts. Malgrat les altes temperatures, el certamen ha atret nombrós públic que va poder disfrutar durant tot el cap de setmanes de la trentena de parades de productes artesans i de proximitat i de la demostració d’oficis antics, a banda d’espectacles i tallers per a la canalla.

La fira va servir per encunyar una nova moneda, rèplica de la que es va crear a la localitat gràcies als drets reials entre els segles XV i XVI. Els visitants van poder disfrutar amb diverses visites guiades dirigides per l’historiador Omar Noumri, rondalles musicals, jocs medievals, actuacions musicals i representacions teatrals, entre altres activitats.

tracking