SEGRE

Sanitat es compromet a donar tractament d'hepatitis C a tots els pacients

La ministra ha explicat que ha baixat el cost dels medicaments i que ara queden menys pacients per tractar respecte el 2016

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

Sanitat es compromet a donar tractament d'hepatitis C a tots els pacientsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, s’ha compromès aquest dijous a ampliar el tractament de l’hepatitis C a tots els pacients que ho necessitin sota prescripció mèdica i ha demanat per a això el suport de totes les comunitats autònomes.

En declaracions als mitjans abans del començament de Consell Interterritorial de Salut, Monserrat ha aprofitat, a més, per enviar un missatge de suport als pacients d’ELA (Esclerosi lateral amiotròfica), de la que aquest dimecres se celebra el Día Mundial.

En el dia d’avui, més de 76.000 espanyols han rebut el tractament amb antivirals d’última generació "gràcies a l’esforç de tots", ha subratllat Montserrat, que ha assenyalat que Espanya lidera a Europa l’abordatge d’aquesta malaltia.

Quant al finançament dels nous tractaments, la ministra ha assegurat que la proposta del Govern és "idènticament" igual a com es va fer el 2015 i 2016, que es van destinar 1.600 milions d’euros, encara que actualment la partida ha pujat només 200 milions. Això es deu, segons ha explicat, a què ha baixat el cost dels medicaments i a què ara queden menys pacients per tractar. "Hem de ser al costat dels pacients i demano l’acord a tots els consellers perquè continuem avançant en donar el tractament a tots els pacients", ha assenyalat.

tracking