SEGRE

TRÀNSIT

Suspeses 166 proves a causa de la vaga d'examinadors

Aquest dimecres es van fer 31 exàmens dels 49 que hi havia programats a Lleida

Imatge d’alumnes lleidatans que dilluns no van poder examinar-se.

Imatge d’alumnes lleidatans que dilluns no van poder examinar-se.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoescoles lleidatanes van viure aquest dimecres la quarta jornada de vaga d’examinadors (la tercera d’aquesta setmana, a les quals cal sumar la primera de divendres passat, 2 de juny) en la qual es van fer 31 de les 49 proves pràctiques programades.

D’aquesta forma, l’aturada dels examinadors ja ha suposat la suspensió d’un total de 166 exàmens a les comarques de Lleida, que es reparteixen en els 58 ajornats de la primera jornada, els 61 de dilluns, els 29 de dimarts i els 18 del dimecres.

L’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) va denunciar ahir que, malgrat seguir amb els nivells de vaga en més del 80 per cent, “la Direcció General de Trànsit no ha fet ni un sol pas a fi de complir el que es va prometre i va firmar en la desconvocatòria de vaga del 2015”.

Aquest dimecres es van suspendre tots els exàmens en una vintena de províncies mentre que a la resta es van fer algunes proves (com el cas de Lleida) i només a Badajoz i Mallorca els examinadors no van secundar l’aturada. Val a recordar que la vaga continuarà dilluns vinent, dia 26, i seguirà ada dilluns, dimarts i dimecres fins al 31 de juliol.

Les postures entre els sindicats i la DGT continuen molt allunyades. Dimarts es va reunir la Taula Delegada de Trànsit per analitzar la situació dels examinadors i la possibilitat d’incorporar personal militar per cobrir aquests llocs.

Durant la reunió, la DGT va oferir als sindicats ampliar la plantilla actual d’examinadors, de 750 persones, amb cent d’addicionals, procedents del personal de tropa i marineria del ministeri de Defensa, però els sindicats no ho veuen com a solució.

Per la seua banda, les autoescoles continuen denunciant la situació de col·lapse malgrat que estan d’acord amb les demandes dels examinadors. Precisament, tenen pendent de convocar concentracions de protesta i iniciar una recollida de firmes per presentar-les a la Defensora del Poble.

Abans de la vaga, la llista d’espera per examinar-se a Lleida era d’entre tres i quatre setmanes però amb la protesta pot augmentar fins al mes i mig.

tracking