SEGRE

FESTES

Tradició i cultura a la Fuliola

Les Festes del Segar i el Batre inclouran exposicions, música, poesia i recuperaran el concurs de pintura ràpida || Seran els dies 2 i 16 de juliol

Els responsables del certamen van presentar ahir les novetats i l’escultura ‘Marinada eterna’, de l’artista local Alba Pérez.

Els responsables del certamen van presentar ahir les novetats i l’escultura ‘Marinada eterna’, de l’artista local Alba Pérez.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Difondre el vessant més filosòfic i contemplatiu del pagès és l’objectiu que s’han marcat els organitzadors de les Festes del Segar i el Batre de la Fuliola, que arribaran a la trenta-vuitena edició els pròxims dies 2 i 16 de juliol.

Sota el lema “Crear per créixer”, a l’era s’exposarà una escultura inspirada en les festes que porta per títol Marinada eterna, obra de l’artista local Alba Pérez.

Hi haurà també una exposició als arbres de mig centenar de refranys relacionats amb el camp, poesia, música amb el cantautor Lo Pau de Ponts, un mercat d’artistes i artesans i es recuperarà el concurs de pintura ràpida després d’una dècada sense celebrar-se.

Hi haurà premis d’un dinar, 100, 200 i 400 euros. El president del certamen, Oriol Farré, va destacar aquest dilluns que “l’eix principal de les festes és recuperar les antigues tasques del camp”, però “aquest any el complementarem amb altres activitats per fer créixer la festa i arribar a tots els públics”. En aquest sentit, el dia del batre hi haurà una mostra d’animals per exposar els diferents usos del blat.

Les Festes del Segar i el Batre són possibles gràcies a la col·laboració d’un centenar de veïns de la localitat i voluntaris, dels quals uns vint-i-cinc són segadors, entre aquests, vuit dones. Els organitzadors esperen rebre, al llarg de les dos jornades que dura la festa, uns 2.000 visitants.

La Fuliola dóna a conèixer amb les Festes del Segar i el Batre l’evolució de les tasques al camp des dels anys 30 del segle passat fins a l’actualitat. La festa suma aquest any trenta-vuit edicions amb èxit de públic i participació.

Les claus

  • Escultura. S’exposarà l’obra Marinada eterna, de l’artista local Alba Pérez.
  • Exposició i música. Hi haurà una mostra de refranys populars i música del cantautor Lo Pau de Ponts.
  • Concurs de pintura ràpida. Es recupera el concurs de pintura ràpida després de deu anys sense celebrar-lo. 
tracking