SEGRE

DISCRIMINACIÓ

Agredeixen una parella de lesbianes a les Garrigues per fer-se un petó al carrer

Els Mossos busquen un grup de 6 persones que van colpejar una parella de lesbianes per haver-se fet un petó en una localitat de les Garrigues || La nit de Sant Joan i van ser ateses en un CAP

Inauguració de la mostra a Mollerussa.

Inauguració de la mostra a Mollerussa.X.FARRENY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per una agressió homòfoba que es va produir la nit de Sant Joan en una localitat de les Garrigues quan un grup d’unes sis persones va agredir una parella de lesbianes, segons van confirmar fonts de la policia autonòmica.

Pel que sembla i segons ha pogut saber aquest diari, tot va passar en una zona a l’aire lliure en la qual s’havia instal·lat un bar. Va ser llavors quan les dones es van besar i un grup de persones hauria començat a riure i a burlar-se’n, i tot seguit s’hauria iniciat l’agressió.

Va tenir lloc en presència del fill de la parella i diverses persones les van defensar i van intentar aturar l’atac

Segons expliquen elles mateixes en xarxes socials, les van fer caure a terra i les van colpejar, en presència del fill de la parella, de poca edat. Diverses persones que eren al lloc van intentar aturar l’atac. Les víctimes van patir diverses lesions de les quals van ser ateses en un Centre d’Atenció Primària, abans que es personessin a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per presentar una denúncia.

Això ha permès obrir una investigació per poder localitzar els autors de l’agressió homòfoba, que serien un grup de sis persones d’origen romanès, encara que al tancament d’aquesta edició no s’havien produït detinguts relacionats amb aquests fets.

Aquesta és la primera agressió homòfoba d’aquesta consideració a les comarques lleidatanes de la qual es té constància des de gener. Dos de les més greus dels últims temps a Ponent es van registrar l’any passat, quan dos joves van haver de ser hospitalitzats per fets similars.

Un dels agredits era un heterosexual menor d’edat, però que va ser confós per una colla de quatre persones que, al pensar que era d’una altra condició sexual, li van clavar diversos cops i puntades de peu. En la segona de les agressions es va veure implicada una parella d’homosexuals, i un d’ells va haver de ser ingressat pels cops rebuts.

Lleida clama pel final de l’homofòbia amb actes en el Dia de l’Orgull El Dia de l’Orgull o de l’alliberament LGTBI, que es va commemorar aquest dimecres, va servir per clamar pel final de l’homofòbia, que ha motivat 24 denúncies aquest any davant de la direcció general d’Igualtat de la Generalitat, dos de les quals a Ponent. A Madrid i Barcelona van arrancar els actes del WorldPride i a les comarques lleidatanes nombrosos ajuntaments, com els de Lleida, Tàrrega o Cervera, i altres edificis, com l’institut Torre Vicens, van penjar la bandera de l’arc de Sant Martí per la defensa dels drets d’aquest col·lectiu. Però va ser sens dubte la concentració organitzada per l’associació Colors de Ponent a la plaça de la Paeria la que va servir per enviar un clar missatge de rebuig de qualsevol tipus de violència per motius de gènere i orientació sexual. “Lluitarem fins a aconseguir una societat lliure i per situar Lleida al mapa de la lluita contra la LGTBIfobia. No ens tremolarà la mà a l’hora de denunciar qualsevol tipus d’agressió que patim”, deia el manifest que van llegir membres de l’entitat i en el qual es van recordar els casos recents de les paraules contra l’homosexualitat del bisbe de Solsona o d’un professor del Gili i Gaya. “Els discursos homòfobs estan darrere de la justificació d’atacs i agressions i per això hem de ser molt contundents”, va assegurar Sandra Castro, presidenta de Colors de Ponent. A Mollerussa, el Casal Popular L’Arreu va inaugurar a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila l’exposició fotogràfica La cultura popular que ens entén, una mostra que reflexiona sobre la necessitat de fer més inclusiva la diversitat sexual i de gènere a les festes de cultura popular.

Inauguració de la mostra a Mollerussa.

Inauguració de la mostra a Mollerussa.X.FARRENY

Inauguració de la mostra a Mollerussa.

Inauguració de la mostra a Mollerussa.X.FARRENY

Inauguració de la mostra a Mollerussa.

Inauguració de la mostra a Mollerussa.X.FARRENY

tracking