SEGRE

TRADICIONS

Denuncien pressions contra l'últim aplec a Txèquia

Adifolk acusa públicament l’ambaixada espanyola al país

Bastons

BastonsADIFOLK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adifolk (Associació per la Difusió del Folklore) va denunciar aquest diumenge pressions de l’ambaixada espanyola a la República Txeca per evitar que es fes l’Aplec Internacional que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la ciutat d’Ostrava.

L’Aplec Internacional és una mostra de cultura popular catalana que se celebra cada any en una ciutat diferent des del 1988. L’entitat va publicar aquest diumenge un missatge a Facebook en el qual va afirmar que volien mostrar “un agraïment molt especial a l’ajuntament d’Ostrava, que a tota hora va apostar per l’Aplec i que va defensar la seua celebració fins a l’últim moment. I ho diem ara que ja hem tancat l’Aplec i no hem volgut barrejar la cultura i la política, però volem denunciar les amenaces de l’ambaixada espanyola, que va intentar boicotejar l’Aplec”.

Des de la conselleria d’Exteriors, ho van qualificar de molt greu i enviaran una carta de protesta a l’ambaixada. Lleida va ser present a la trobada gràcies a l’Associació Guixanet de Tàrrega, que hi va portar la figura de l’Àguila.

El 30è aniversari d’Adifolk ha coincidit amb el 750è aniversari de la ciutat d’Ostrava. adifolk En cada edició, aquest aplec acostuma a acollir una vintena de grups folklòrics de tot el territori, amb uns 500 participants. L’any que ve se celebrarà a Washington, en el marc de l’Smithsonian Folklife Festival.

tracking