SEGRE

EQUIPAMENTS

La CUP vol expropiar la catedral de Barcelona per fer-hi un economat

També demana que aculli una escola de música

Catedral de Barcelona

Catedral de BarcelonaPIERRE GRONAU. CC 3.0

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de la CUP a l’ajuntament de Barcelona sol·licitarà al ple del districte de Ciutat Vella d’avui dijous que la catedral de la ciutat sigui expropiada forçosament per destinar-la a diversos equipaments com un economat o una escola de música.

El conseller de districte de la CUP Joan Suqué va explicar la seua proposta en un tuit que inclou un vídeo amb les seues afirmacions, en el qual demana a l’ajuntament que cobri l’IBI i els impostos pels immobles de l’Església catòlica i que “comenci per expropiar i socialitzar forçosament la catedral”.

El conseller argumenta que el temple “ara és per a ús comercial i hi veiem cues massificades de turistes i de turoperadors”. “Aquesta església és de les classes populars de Barcelona”, va defensar Suqué.

La formació anticapitalista assegura que la catedral contribueix de forma “implícita i explícita” a la massificació turística de Ciutat Vella i la catedral és un edifici propietat d’una institució que “ha estat al servei de monarquies i burgesies, executant processos de colonització, saqueig, esclavitud, moralització i control del proletariat”.

Per la seua part, l’arquebisbat de Barcelona va assegurar que durant l’any se celebren 1.700 misses en aquest temple, pel qual passen uns dos milions de persones. La iniciativa també va motivar les crítiques de PP i Cs.

tracking