SEGRE

TRÀNSIT

Les autoescoles diuen 'prou'

Gairebé un centenar de professors de Lleida es manifesten per reclamar més examinadors a la DGT || La vaga obliga a suspendre 469 proves a Ponent en els primers deu dies d’aturada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns dos mil professors d’autoescola es van manifestar aquest dimecres a les quatre províncies catalanes per exigir a la Direcció General de Trànsit (DGT) més personal administratiu i examinadors, amb la qual cosa donaven suport a les reivindicacions dels examinadors, que aquest dimecres van complir el desè dia de vaga.

A la prefectura de Lleida van ser gairebé un centenar les persones que es van concentrar, primer amb els seus vehicles a l’aparcament del Camp d’Esports i, després, davant de la seu de la DGT, on van llegir un manifest. “La precarietat del sistema actual impossibilita que els nostres alumnes obtinguin el permís de conduir i ens porta al tancament d’empreses i a la pèrdua de llocs de treball”, va assegurar el lleidatà Raül Viladrich, president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya.

Alerten que el descens d’alumnes per la vaga pot portar a la pèrdua de llocs de treball

I és que, des del 2013, amb l’entrada en vigor d’un nou examen, el nombre d’alumnes per examinador i dia s’ha reduït de setze a tretze, la qual cosa ha allargat la llista d’espera, que a Ponent és d’un mes i mig, de manera que és una de les províncies més afectades.

Aquest any, la DGT ha creat només vint-i-una noves places d’examinadors, a pesar que ells mateixos reconeixen la necessitat que siguin 170 a l’Estat, xifra que les autoescoles eleven fins als 300. I a tot això s’ha afegit, des del 2 de juny, una vaga que, en els primers deu dies d’aturada, ha obligat a suspendre 469 exàmens a les comarques lleidatanes, encara que una part ja ha pogut ser reprogramada.

“A Lleida, l’últim dia per examinar-se abans de l’aturada estiuenca serà el 18 de juliol i difícilment tots els alumnes afectats per la vaga (que només incumbeix la prova pràctica) que estan pendents de ser recol·locats podran examinar-se abans”, va reconèixer Viladrich. “Si no podem examinar, no podem treballar i no generem ingressos, i això ens està posant en una situació difícil, perquè les despeses de personal, locals i vehicles són fixes”, va concloure.

La previsió és que la vaga finalitzi a finals de juliol, però les postures enfrontades de DGT i examinadors auguren aturades després de l’estiu.

dades i claus

  • 469 exàmens suspesos. Els deu dies de vaga d’examinadors han obligat a suspendre 469 exàmens a Lleida.
  • 100% de seguiment. En la jornada d’aquest dimecres, el seguiment a Ponent va ser del 100% i va anul·lar 73 proves. 
  • Possibles serveis mínims. La DGT es va reunir dimarts amb el comitè de vaga, al qual va comunicar que “no és possible” la pujada del complement específic d’uns 240 € mensuals que reclama. A més, va avisar que, en cas de persistir els “problemes” derivats de la vaga, optaran per uns serveis mínims.
  • Catalunya, perjudicada. Catalunya és una de les comunitats més perjudicades per la falta de personal del DGT i Lleida, especialment, que amb només 6 examinadors acumula una espera de gairebé un mes i mig. 
Els professors d’autoescola que van anar a la manifestació es van concentrar al Camp d’Esports abans de la lectura del manifest davant de la DGT.

Els professors d’autoescola que van anar a la manifestació es van concentrar al Camp d’Esports abans de la lectura del manifest davant de la DGT.LLEONARD DELSHAMS

Els professors d’autoescola que van anar a la manifestació es van concentrar al Camp d’Esports abans de la lectura del manifest davant de la DGT.

Els professors d’autoescola que van anar a la manifestació es van concentrar al Camp d’Esports abans de la lectura del manifest davant de la DGT.LLEONARD DELSHAMS

tracking