SEGRE

AFICIONS

El premi més important del món en modelisme, per a un lleidatà

Amb dos companys gallecs, en un concurs internacional a Chicago

El modelista lleidatà Jordi Gros, ahir amb algunes de les maquetes.

El modelista lleidatà Jordi Gros, ahir amb algunes de les maquetes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Jordi Gros Mascarilla, juntament amb els gallecs Juan Carlos Ávila i Luis Esteban Laguardia, va aconseguir el cap de setmana passat el premi internacional més important en maquetes de recreació històrica. Va ser al Campionat Mundial de Modelisme celebrat a Chicago i organitzat per la World Model Soldiers Federation.

Concretament, els tres modelistes van aconseguir el guardó Best of Show, “el màxim reconeixement que es pot aconseguir en el món del modelisme”, segons va explicar Gros.

El concurs se celebra cada tres anys de forma itinerant i està obert a la participació de tots els aficionats a aquesta disciplina. Gros, amb els seus dos companys gallecs, va presentar una maqueta inspirada en la batalla de Rocroi (Flandes, 1643).

Es tracta d’una recreació feta a sis mans i a distància que ha comportat fins a tres anys de treball. “Amb Juan Carlos i Luis ens coneixem des de fa anys de participar en concursos internacionals. El nostre hobby ens va unir i vam decidir treballar conjuntament en aquest projecte. Cada un fèiem el nostre treball a casa i ens vam reunir tres o quatre vegades per posar-lo en comú”, va explicar.

Per a Jordi, haver aconseguit aquest premi representa “un somni que mai havíem pensat que es compliria”. Protètic dental de professió, aquest lleidatà de 38 anys en fa 25 que dedica el temps lliure a l’elaboració d’aquest tipus de maquetes. En té unes quaranta. “Agraeixo la paciència de la meua dona per les hores que dedico a aquesta afició”, va dir, i va avançar que es planteja oferir formació a altres aficionats.

Realisme i detall per recrear la batalla de Rocroi La maqueta guanyadora del campionat va ser aquesta recreació de la batalla de Rocroi (1643) entre França i Espanya, que va acabar amb victòria francesa. Fa 23 x 15 centímetres i destaca pel seu realisme per recrear el dramatisme del moment. Les figures, d’uns 15 cm d’alt, estan fetes amb massilla i pintades a mà. La composició d’aquesta maqueta ha representat tres anys de feina a sis mans.

tracking