SEGRE

ESTIU

El ganxo del laberint de Castellserà

La dotzena edició de l’activitat, en un camp de panís, es va iniciar fa una setmana i ja compta amb més de 500 reserves || Més de 30.000 visitants hi han passat des que va obrir fa dotze anys

Els impulsors, a les portes del laberint, que ocupa unes tres hectàrees de terreny.

Els impulsors, a les portes del laberint, que ocupa unes tres hectàrees de terreny.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquells que vulguin perdre’s en un camp de panís ja poden tornar a fer-ho. I és que la casa rural Cal Tonet de Castellserà, coneguda també com a Masia l’Esperança, acaba d’inaugurar la dotzena edició del Laberint de Blat de Moro, una activitat amb ganxo que ja compta amb 554 reserves per a aquest estiu només al cap d’una setmana de posar-se en marxa.

El gerent, Josep Perera, acompanyat d’Unai Martínez, expliquen que en aquesta ocasió han apostat per “un recorregut amb menor dificultat, però més llarg”, ja que l’any passat era difícil acabar-lo. Perera recorda que “el laberint s’ha dissenyat en un terrer de tres hectàrees i el recorregut, de prop de tres quilòmetres de passadissos, es pot completar en un temps que varia entre 20 minuts i 1 hora i mitja, segons el sentit de l’orientació dels visitants”.

Per crear expectació, el laberint és cada any diferent i en aquesta ocasió dibuixa tres símbols: l’infinit, un cor i el benestar. Perera revela que “es tracta de vivències personals, ja que amb la meua parella estem esperant un fill i em vaig inspirar en aquests dibuixos”.

Amb la finalitat d’afegir incentius a la visita, en aquest espai de lleure es proposa als visitants un parell de jocs. D’una banda, trobar diferents paraules que juntes formen una frase i, d’altra banda, respondre set preguntes relacionades amb la naturalesa i els animals que compten amb tres possibles respostes cadascuna i els resultats dels quals es donen a conèixer a la sortida.

El recorregut d’aquest any, de gairebé tres quilòmetres, és més llarg però té una dificultat menor

L’activitat va començar el dissabte 8 de juliol i s’allargarà fins a mitjans de setembre, ja que és quan les plantes de panís són més altes (actualment fan uns tres metres). L’any passat el Laberint de Blat de Moro va rebre uns 4.000 visitants i des de la primera edició ja són més de 30.000 les persones que s’hi han perdut.

La tradició dels laberints de panís se centra, principalment, en zones dels Estats Units, encara que a Europa també n’hi ha alguns, com per exemple a França, on també han experimentat amb aquesta activitat lúdica. De fet, els propietaris de la Masia l’Esperança de Castellserà es van inspirar en un laberint de panís de Texas que van veure en una revista de tractors per obrir el seu ja fa dotze anys.

Les claus

  • Fins al setembre. L’activitat, apta per a tots els públics, es va iniciar ara fa una setmana i s’allargarà fins a mitjans de setembre.
  • Preu de les entrades. L’entrada costa 5 euros, 3 per a menors de 3 a 10 anys. Les reserves es fan a través de Castells de Lleida.
  • Horari. El laberint funciona de 9 a 13 hores i de 17 a 00 hores. A la nit cal portar llanterna.
  • Possibilitat de sopar. La casa rural que l’organitza ofereix la possibilitat de quedar- s’hi a sopar per 19 euros (10 per a nens de 3 a 10 anys).

Els impulsors, a les portes del laberint, que ocupa unes tres hectàrees de terreny.

Els impulsors, a les portes del laberint, que ocupa unes tres hectàrees de terreny.SEGRE TÀRREGA

tracking