SEGRE

SUCCESSOS

Una glacera suïssa expulsa els cossos congelats d’una parella desapareguda fa 75 anys

A l’espera d’un test genètic que ho confirmi, els mitjans i els més pròxims han apuntat que els cadàvers pertanyen a Marcelin i Francine Dumoulin, pares de set fills, cinc homes i dos dones

Una glacera suïssa expulsa els cossos congelats d’una parella desapareguda fa 75 anys

Una glacera suïssa expulsa els cossos congelats d’una parella desapareguda fa 75 anysEFE/Glacier 3000

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La glacera suïssa Tsanfleuron ha estat notícia a Suïssa després de conèixer-se que del seu interior han emergit els cossos sense vida, congelats i preservats de forma intacta, d’una parella desapareguda fa 75 anys als Alps helvètics, segons publica la premsa del país.

A l’espera d’un test genètic que ho confirmi, els mitjans i els més pròxims han apuntat que els cadàvers pertanyen a Marcelin i Francine Dumoulin, pares de set fills, cinc homes i dos dones.

La família dels Dumoulin va perdre la pista de la parella el 15 d’agost de 1942, quan el matrimoni es va dirigir a munyir les seues vaques en una prada als voltants de Chandolin, al cantó suís de Valais (sud-est).

Ens hem passat tota la vida buscant-los sense parar. Sempre hem pensat que algun dia faríem el funeral que es mereixien", va dir al diari suís Le Matin la menor dels fills de la parella, Marcelin Udry-Dumoulin, de 79 anys d’edat.

Un treballador de la companyia Glacier 3000, operador de cabines i telecadires d’estacions d’esquí a la regió, va ser qui va descobrir els cadàvers, va informar la Policia local.

Al principi, l’empleat va entreveure motxilles, bols, una ampolla de vidre, sabates d’home i dona i un cos humà sota el gel de la glacera, situada a sobre de l’estació Les Diablerets, a 2.615 metres d’altitud.

Des del principi, la vestimenta dels cossos trobats va indicar que aquests havien romàs a la glacera entre 70 i 80 anys, ja que les robes que portaven corresponien a la Segunda Guerra Mundial, va dir el director de Glacier 3000, Bernhard Tschannen, també a Le Matin.

"La glacera va preservar els cossos i les seues pertinences de forma intacta", va dir i va afegir, que el destí fatal de la parella segurament va ser provocada per una caiguda a través d’una esquerda.

Aparentment, després de l’accident, els cossos van restar durant dècades en el gel i, a mesura que la glacera suïssa va minvar, aquest va acabar per mostrar els cossos de la parella.

No era habitual que Francin Dumoulin, educadora de professió, realitzés tals caminades per la glacera al costat del seu espòs, un sabater, a causa que aquesta va passar la major part de la seua vida adulta embarassada i el terreny en el qual van ser trobats és molt exigent, va reflexionar la filla de la parella al mitjà suís.

La petita de la família Dumoulin va assegurar, així mateix, que havia perdut contacte amb els seus germans, ja que després del tràgic succés, cada un havia estat destinat a una família diferent.

"En el funeral no vestiré de negre. Crec que el color blanc és més apropiat, perquè representa l’esperança que mai no vaig perdre," va explicar al diari la filla dels desapareguts.

tracking