SEGRE

LLEURE

Una vintena de joves participen en un camp d'arqueologia a l'Urgell

Col·laboren amb usuaris de l’Associació Alba

Els joves participants en el camp de treball, ahir al Pla de les Tenalles.

Els joves participants en el camp de treball, ahir al Pla de les Tenalles.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 23 joves d’entre 14 i 17 anys procedents d’una desena de comunitats autònomes participen fins al proper 28 de juliol en la quarta edició del camp d’arqueologia inclusiva que té lloc al jaciment ibèric del Pla de les Tenalles, situat a la Móra (Granyanella).

Es tracta d’un camp inclusiu, ja que els participants comparteixen les seues hores de lleure amb usuaris de l’Associació Alba de Tàrrega a les instal·lacions de l’esmentada entitat.

Entre els joves hi ha dos participants que repeteixen de l’any passat perquè els va agradar l’experiència. Provenen de les Canàries, Ceuta, Múrcia, Aragó, La Rioja, Navarra, Astúries, València i Balears.

És un poblat ibèric del segle IV aC, descobert per l’historiador de Verdú Ramon Boleda l’any 1952

El director tècnic del Museu Comarcal de l’Urgell, Oriol Saula, va explicar que els treballs se centraran en les parts est i oest del turó a fi de “tenir més superfície i conèixer noves dades del poblat”.

Cal recordar que l’any passat al sector oest van descobrir restes d’una torre, una muralla i estructures defensives més antigues. Els joves combinen les tasques arqueològiques amb una part més lúdica que comparteixen amb usuaris d’Alba i amb joves del Talladell, localitat on s’allotgen. En aquesta població, part dels participants col·laboren amb la rehabilitació dels jardins Cal Gassol.

Els arqueòlegs del Museu Comarcal de l’Urgell són els encarregats d’organitzar els treballs tècnics al jaciment propietat de l’ajuntament de Tàrrega amb la col·laboració dels monitors de Quàlia, el servei de projectes educatius de l’Associació Alba.

La Generalitat promou aquest estiu a Lleida un total de 15 camps de treball que compten amb la participació de més de 320 joves.

tracking