SEGRE

SOCIETAT VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La Junta, amb la mare coratge

Ofereix personar-se en la causa de la dona que havia d’entregar els seus fills al pare maltractador || L’advocat de l’home parla de “segrest” dels nens

El pare dels dos fills de Juana Rivas, condemnat per maltractaments.

El pare dels dos fills de Juana Rivas, condemnat per maltractaments.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Igualtat i Polítiques Socials de la Junta andalusa, María José Sánchez Rubio, va anunciar ahir que l’administració regional ha ofert a Juana Rivas, la mare de Maracena (Granada) que està en parador desconegut després d’incomplir l’ordre judicial d’entregar els seus fills al pare, condemnat el 2009 per maltractar-la, la personació en la causa judicial per demanar que s’adoptin mesures cautelars. Aquestes mesures, segons va explicar, estan previstes a l’article 158 del Codi Civil, relacionat amb l’interès superior dels menors, tenint en compte que “és molt important que els nens no vegin vulnerats els seus drets per situacions com les que ocorren en aquest cas”. Per la seua banda, l’advocat Adolfo Alonso, que representa el pare, va anunciar que iniciarà accions legals davant el que considera un “segrest” dels nens. Aquest lletrat va tornar a queixar-se de la “instrumentalització” del cas, que, segons la seua opinió, vol derivar-se a una qüestió de violència de gènere, quan, va dir, és un tema de “segrest i d’un pare que fa un any que no pot parlar amb els seus dos fills menors”. Alonso, que va insistir que vol centrar la seua actuació en els tribunals i no en l’“agitació social”, va admetre que la condemna del 2009 al pare per lesions pot “condicionar” la posició de l’opinió pública, però va aclarir que aquest hauria acceptat la condemna el 2009 com una manera de continuar veient el seu fill (en aquell moment, la parella només en tenia un).

Moviment popular per protegir la mare granadina ? En el transcurs de les últimes hores, han sorgit nombroses mostres de suport a Juana Rivas a la localitat de Macarena, el seu poble natal, així com a les xarxes socials, que a Twitter han estat tendència a tot l’Estat sota les etiquetes #JuanaEstáEnMiCasa, #YosoyJuana o #Estáenmicasa.

tracking