SEGRE

REGNE UNIT POLÈMICA

Mor el nadó Charlie Gard

El cas del petit, terminal, va arribar als tribunals del Regne Unit || Finalment, va ser desconnectat de les màquines que el mantenien amb vida

Imatge d’arxiu dels pares del nadó mort.

Imatge d’arxiu dels pares del nadó mort.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nadó britànic Charlie Gard, afligit d’una malaltia congènita rara i el tractament de la qual va ser el centre d’una tensa batalla legal que ha durat mesos, va morir en un centre per a malalts terminals, segons va confirmar ahir la família. “El nostre nen preciós se n’ha anat. Estem molt orgullosos de tu, Charlie”, van assenyalar els pares del petit, Chris Gard i Connie Yates, en un comunicat difós per la família.

El petit, d’11 mesos, patia la síndrome de depleció de l’ADN mitocondrial, un estranyíssim desordre que inhabilita la capacitat del cos per donar energia als músculs, fins que eventualment pateix una fallada respiratòria total.

La Justícia britànica va disposar aquest dijous que Charlie fos traslladat a un centre especialitzat en cures pal·liatives, el nom del qual i la ubicació exacta no van ser revelats als mitjans de comunicació, i allà se’l va desconnectar de les màquines que, fins ara, el mantenien amb vida.

Charlie va nàixer el 4 d’agost de l’any passat i va ser descrit llavors com un “nen perfectament sa”, que va haver de ser ingressat per primera vegada en un hospital a les vuit setmanes de vida, després de la qual cosa la seua salut no va deixar de deteriorar-se progressivament.

Els Gard van recaptar inicialment uns 1,5 milions d’euros per finançar un tractament experimental als EUA, una quantitat que van indicar que ara podrien destinar a una fundació en memòria del seu fill.

Els pares volien sotmetre’l auna teràpia no provada ? Chris Gard i Connie Yates, naturals de Bedfont, a l’oest de Londres, havien protagonitzat una dura batalla als tribunals per poder traslladar el seu fill als Estats Units, on pretenien sotmetre’l a una teràpia experimental de nucleòsids –ni tan sols provada en ratolins–, contra l’opinió de l’hospital londinenc Great Ormond Street, que tractava el nen. Els metges d’aquest centre afirmaven que la qualitat de vida del nadó, que hauria complert un any el 4 d’agost, no hauria millorat sotmetent-lo a aquesta teràpia pionera i advocaven, en canvi, per desconnectar-lo.

tracking