SEGRE

INICIATIVES LLEURE

Patrimoni en un 'escape room'

Castells de Lleida impulsa un d’aquests jocs de moda al de Montclar amb enigmes per promoure les visites, sobretot de joves || L’objectiu, instaurar-lo al cap de mig any al de les Sitges

Un grup de joves, abans d’iniciar l’Escape Castle Adventure, rebent les instruccions de Ramon Orpinell.

Un grup de joves, abans d’iniciar l’Escape Castle Adventure, rebent les instruccions de Ramon Orpinell.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trobar nous al·licients per difondre el patrimoni i arribar a més públic, especialment el jove i el familiar, són els objectius amb què treballa Castells de Lleida. Per això, han decidit aprofitar l’auge dels escape room, els jocs d’escapada basats en la resolució d’enigmes que triomfen a mig món i que compten cada vegada amb més adeptes a Ponent, i han impulsat una prova pilot al castell de Montclar, a Agramunt, on ofereixen l’Escape Castle Adventure. “Així estem arribant a persones que amb les visites tradicionals no vindrien”, explica el gerent de Castells de Lleida, Ramon Orpinell. De fet, assegura que grups de localitats properes com Agramunt o Cervera desconeixien l’existència d’aquest castell fins que no l’han visitat per participar en aquesta innovadora proposta, que combina les característiques dels escape room amb els jocs de rol en viu i en la qual ja han participat una vintena de grups. “La manera de conèixer el patrimoni és molt tradicional, per la qual cosa hem d’explorar noves opcions per arribar a més públic”, afirma Orpinell. En l’Escape Castle Adventure, a diferència dels escape room habituals, els jugadors no han d’escoltar altaveus, sinó que interactuen amb actors i l’activitat es desenvolupa per tot el castell, amb més de 2.000 metres quadrats de sales, passadissos secrets i escales, i no en una petita sala de vint metres quadrats.

El joc porta per nom Fora de temps i recupera com a protagonista l’orde de Montclar, una organització vinculada a la fortalesa que va existir realment i que va tenir un paper destacat durant l’edat mitjana.

Castells de Lleida busca alternatives a l’actual manera de conèixer el patrimoni, molt tradicional

Després de la bona acollida de l’activitat a Montclar, Castells de Lleida ja treballa per impulsar d’aquí a mig any un joc al castell de les Sitges, a Torrefeta i Florejacs.

Un grup de joves, abans d’iniciar l’Escape Castle Adventure, rebent les instruccions de Ramon Orpinell.

Un grup de joves, abans d’iniciar l’Escape Castle Adventure, rebent les instruccions de Ramon Orpinell.SEGRE TÀRREGA

tracking