SEGRE

METEOROLOGIA

La calor escanya Lleida

La província tanca el mes de juliol amb temperatures rècord i supera els 39 graus a la capital del Segrià || La sensació de xafogor serà avui dimarts més intensa amb l’arribada de les tempestes

Ciutadans a l'ombra ahir a la canalització del riu Segre a la ciutat de Lleida.

Ciutadans a l'ombra ahir a la canalització del riu Segre a la ciutat de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques lleidatanes van tornar a tenir aquest dilluns una jornada de temperatures a l’alça, superant els 39 graus, registre més elevat que les dos setmanes d’onada de calor del mes de juny passat.

CONSULTA la previsió meteorològica a SEGRE.com/temps

Segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, l’estació de Lleida-la Bordeta va registrar aquest dilluns la temperatura més elevada de Catalunya, amb 39,2 graus, seguida de Llimiana, amb 38,3 graus, i Artesa de Segre, amb 38,2. Val a destacar que, al Pirineu, Coll de Nargó va vorejar els 38 graus.

En el primer episodi de calor, del 10 al 26 de juny, els termòmetres van oscil·lar entre els 38 i els 39 graus en 13 municipis de Lleida, encara que en cap cas es va superar aquesta màxima com sí que ha passat en els darrers dos dies. Tanmateix, l’últim episodi de calor va ser el més intens i extens en un mes de juny des de l’any 2003, quan començava l’estiu més calorós que s’ha registrat a Catalunya.

Hi haurà tempestes avui i demà i un descens de les temperatures, que tornaran a pujar a partir de dijous

Un escenari que les previsions meteorològiques assenyalen que canviarà avui dimarts, amb una baixada de les temperatures i l’arribada de tempestes, encara que l’ambient de xafogor serà més intens, amb una sensació tèrmica de fins a 45 graus a Ponent.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, hi ha un avís per pluges intenses, que podrien venir acompanyades de pedra. Hi ha un avís moderat per tempestes a mitja tarda a les Garrigues, Urgell, la Segarra i el Solsonès. De fet, Lleida és entre les deu províncies en alerta taronja per tempestes i pluges, i groga per la calor.

La baixada de les temperatures es mantindrà demà i tornaran a pujar dijous, quan les previsions alerten que el termòmetre podria arribar als 40 graus a Lleida. A la capital del Segrià, la nit tampoc donarà cap treva, ja que els termòmetres continuaran sobrepassant els 20 graus.

CONSULTA la previsió meteorològica a SEGRE.com/temps

La Terra s’escalfarà més de 2 graus aquest segle, segons un estudi

La Terra s’escalfarà més de dos graus centígrads aquest segle, segons un estudi de la Universitat de Washington publicat aquest dilluns a la revista britànica Nature. Segons la investigació, tan sols hi ha un 5 per cent de probabilitat que la Terra s’escalfi per sota dels 2 graus i un 1 per cent que es redueixi la temperatura en 1,5 graus centígrads, l’objectiu marcat en l’Acord de París l’any 2015 per 195 països. “La nostra anàlisi mostra que l’objectiu de 2 graus presenta un millor escenari”, va assenyalar el director de l’estudi, Adrian Raftery, i va afegir que complir la meta de reduir l’escalfament “és factible” en el cas de realitzar “un esforç important i sostingut durant els propers vuitanta anys”.

Ciutadans a l’ombra ahir a la canalització del riu Segre a la ciutat de Lleida.

Ciutadans a l’ombra ahir a la canalització del riu Segre a la ciutat de Lleida.AMADO FORROLLA

tracking