SEGRE

EDUCACIÓ

L'institut d'Artesa de Segre, finalista en un premi estatal

D’educació en valors, pel seu projecte de prevenció de la drogoaddicció

Usuaris de Torreblanca i alumnes d’Els Planells intercanviant experiències l’abril passat.

Usuaris de Torreblanca i alumnes d’Els Planells intercanviant experiències l’abril passat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un projecte d’educació en valors de l’institut Els Planells d’Artesa de Segre centrat en la prevenció i la reinserció de la drogoaddicció s’ha classificat com un dels tres finalistes autonòmics al Premi a l’Acció Magistral 2017. Es tracta d’una distinció d’àmbit estatal convocada per la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la Unesco i el BBVA.

Els altres dos finalistes catalans són projectes de l’escola Carrilet (Palafrugell) i de l’escola L’Antina (Torredembarra). En total, segons va informar ahir la FAD, s’han presentat 389 projectes educatius –17 dels quals de centres de Catalunya– que s’han executat durant el curs 2016-2017.

En el cas d’Els Planells d’Artesa de Segre, el projecte seleccionat porta per títol Save dogs, not drugs: prevenció i reinserció per a la drogodependència i tracta sobre els riscos i les conseqüències del consum de drogues, buscant la interacció dels alumnes del centre i els ususarios del centre de tractament Torreblanca.

Les línies d’actuació es van centrar en com podien ajudar els alumnes els usuaris en el seu tractament i reinserció i com podien ajudar en la prevenció del consum de drogues entre els adolescents.

Per aconseguir-ho, van organitzar activitats amb gossos en risc d’abandonament, la qual cosa va servir de nexe d’unió. “Els alumnes van proposar teràpia canina en un centre d’exclusió i van decidir portar-la a la pràctica”, va explicar Jordi Trilla, professor de l’institut que dirigeix el projecte juntament amb Montse Miralles. Per a això, els estudiants es van reunir amb un terapeuta del Centre de Teràpies Assistides amb Cans.

En el Premi a l’Acció Magistral 2017 –que celebra aquest any l’edició número tretze– han pogut participar docents que portin a la pràctica projectes educatius rellevants en l’àmbit de la promoció de valors socials en centres de l’Estat espanyol d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial.

El premi, patrocinat pel banc BBVA, compta amb dos categories: una per a projectes d’Infantil i Primària i una altra per a projectes de Secundària. Els premiats, tant d’una categoria com de l’altra, rebran 4.000 euros per al/la docent o docents autors del projecte i 4.000 euros per al centre educatiu.

tracking