SEGRE

METEOROLOGIA

Calor de rècord a Ponent amb màximes que freguen els 40 ºC

La Paeria fa un seguiment telefònic a 849 persones grans vulnerables

Màximes

Màximes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes van suportar aquest dijous una nova sufocació estiuenca que va elevar els termòmetres, especialment a la tarda, fins als 39,9 graus, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. A partir del migdia, la calor es va desbocar, amb màximes extremes al pla de Lleida. Les més altes es van registrar a Vinebre (Tarragona), amb 40,4 graus.

El Servei Meteorològic de Catalunya va activar un avís per calor en una vintena de comarques catalanes: tot l’interior, el Pirineu central, el prelitorial i les Terres de l’Ebre. La previsió apunta que la calor extrema ens acompanyarà fins demà.

De fet, aquest episodi es considerarà onada de calor si les temperatures extremament altes persisteixen durant tres dies. A partir de diumenge, les màximes començaran a baixar, encara que la calor estiuenca persistirà. El sol continuarà regnant amb algun tímid xàfec al Pirineu.

Quan s’activa un avís de calor del Servei Meteorològic de Catalunya, l’ajuntament de Lleida activa un protocol per protegir la població més dèbil davant dels cops de calor. Entre altres accions, un servei de teleassistència truca a tots els usuaris del servei més grans de 80 anys que viuen sols o acompanyats d’altres persones grans.

Actualment, segons les dades de la Paeria, hi ha 849 persones a la ciutat amb aquestes característiques. Així mateix, els serveis d’ajuda a domicili informen els beneficiaris de les mesures a prendre per evitar cops de calor, especialment amb persones grans i malalts crònics.

Avís per temperatures extremes

En una piulada a Twitter, el Servei Meteorològic de la Generalitat de Catalunya informava que a les 13:00 hores del migdia ja s'havia superat el llindar d'avís de temperatura màxima a molts punts de litoral i prelitoral. A la tarda es preveu que se superin a l'interior.

El mateix servei ha anunciat que la temperatura del 3 d'agost no era tan alta des del 7 de juliol de 2015

Una nena es refrescava ahir de les altes temperatures a Lleida a la font de l’IEI.

Una nena es refrescava ahir de les altes temperatures a Lleida a la font de l’IEI.LLEONARD DELSHAMS

tracking