SEGRE

GASTRONOMIA

Restaurants en plena ebullició

Almenys vuit establiments han obert, s’han traslladat o han canviat de propietaris a Lleida en els últims tres mesos || L’oferta gastronòmica, cada vegada més variada

Restaurants en plena ebullició

Restaurants en plena ebullició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida està per llepar-se els dits. La ciutat viu un molt bon moment gastronòmic i prova d’això és que en els últims tres mesos han obert, s’han traslladat o han canviat de propietaris almenys vuit restaurants, cosa que ha contribuït a ampliar l’oferta, cada vegada més variada.

Lluny de quedar-se estancada en la cuina de caragol i brasa, Lleida brinda la possibilitat de provar tota mena de cuina d’autor, internacional, vegetariana o tradicional, sense deixar de banda les reinterpretacions i els tocs de modernitat.

L’elevada concentració de locals al Centre Històric atreu públic i dinamitza el barri

Entre les noves obertures, destaca La Guspira, el restaurant que reobrirà al públic el local que acollia l’antic El Forn del Nastasi, un dels establiments més emblemàtics de la ciutat, inaugurat el 1978. Ara feia més de vuit anys que estava tancat i reobrirà pròximament de mans de Jordi Vidal, impulsor de La Guspira de Linyola.

Una altra de les noves propostes destacables serà la que oferirà L’Aplec, el restaurant del Parador del Roser, dirigit pel xef Mateu Blanch. Per la seua part, restaurants com el Bonum o el Pinot Gastrothèque s’han traslladat a Sant Martí, la zona que concentra bona part de la nova oferta gastronòmica de Lleida.

Així mateix, han obert En Família, Mil 9 Noranta i Xicoira, mentre que el Blasi ha canviat de propietaris. “Hi ha noves obertures i consolidació de molts restaurants que fa que el ventall sigui més variat que mai”, va afirmar Ramon Solsona, gerent de la Federació d’Hostaleria.

Oferta

L'Aplec.

Cuina tradicional amb tocs creatius en una antiga església.

L’Aplec és el restaurant del nou Parador del Roser, que obrirà a mitjans de setembre. Tanmateix, a partir del 10 d’agost, hi haurà un espai gastronòmic amb un menú de 32 euros i racions. A partir del setembre, no obstant, L’Aplec es basarà en una carta composta per plats de cuina tradicional amb tocs creatius. El seu xef, Mateu Blanch (anteriorment havia estat a La Boscana, Carballeira, Càssia o Malena), va avançar que els clients trobaran “el paisatge de l’Horta al plat”. El que els diferencia, a més a més, és l’espai. “El menjador és espectacular, està ubicat a l’antiga església de les Dominiques”, va explicar. El gaspatxo de pera DO Lleida amb sardines fumades, el bacallà amb samfaina de fruites o la paella de cassola de tros seran algunes de les seues especialitats.

Bonum No Rules. 

Carn, peix i plats al ‘wok’ de 12 del migdia a 12 de la nit.

El Bonum venia del carrer Segòvia i des de fa un mes i mig s’ha instal·lat a Sant Martí i ha afegit al seu nom l’eslògan No rules, que en anglès significa “sense regles”. El seu propietari i xef, Ramon Tudela, explica que el nou Bonum trenca barreres, perquè la cuina obrirà a partir del setembre de dotze del migdia a dotze de la nit. “Hi havia molt pocs restaurants a Lleida on poguessis anar a dinar a les cinc de la tarda”, va explicar Tudela. La seua especialitat són les carns, els peixos i la cuina al wok. “Hem reinventat les tapes i oferim còctels i sessions de DJ en directe els dissabtes a la nit. La idea és que els clients no vinguin només a menjar al Bonum, sinó a passar-s’ho bé”. Des del seu trasllat, el restaurant ha passat de tenir tres treballadors a nou.

L'Espurna. 

Nova proposta gastronòmica a l’antic El Forn del Nastasi.

Els nostàlgics de l’antic El Forn del Nastasi, ubicat al número 10 del carrer Salmeron, podran tornar a menjar en aquest local a partir de mitjans de setembre, però amb una nova proposta gastronòmica de mans de Jordi Vidal, impulsor de La Guspira de Linyola. Aquest jove xef de 27 anys ha invertit 240.000 euros en les obres de reforma del restaurant, que estan en la fase final. El local de 400 metres quadrats manté les antigues arcades i passadissos, però incorpora una barra de showcooking, un foc de brasa amb llenya d’olivera, una sala gran amb capacitat per a setanta persones i dos salons privats per a vint i quaranta comensals. “Oferirem cuina d’autor amb essència tradicional reinterpretant plats clàssics amb nous matisos. Utilitzarem productes de proximitat i prioritzarem els vins de la DO Costers del Segre”, va avançar Vidal. El menú diari de L’Espurna costarà uns 16 euros i també hi haurà tapes d’autor, brasa i un menú degustació. Feia més de vuit anys que aquest emblemàtic local estava tancat. Després d’El Forn del Nastasi, va allotjar el restaurant Gardeny.

Mil 9 noranta. 

Gastronomia catalana i esmorzars de forquilla.

El número 35 de Prat de la Riba acull des del passat 28 de juliol aquest restaurant, al local on anteriorment estava ubicat el Cantàbric. El seu gerent, Toni Lozano Delgado, va explicar que els clients podran trobar-hi una cuina catalana de qualitat amb esmorzars de forquilla, menú de migdia (14 euros) i carta (25-30 euros). El nom fa referència a l’any del naixement del seu impulsor.

Xicoira. 

Un nou concepte de cuina vegetariana.

El grup impulsor de restaurants com el Rita Cokó, Clea Tushé o Macao presenta ara el Xicoira, un restaurant vegetarià que va obrir el passat 5 de juliol. “Oferim una cuina elaborada, amb productes de qualitat que sorprendrà els no vegetarians”, va assegurar Laura Balcells, encarregada de sala. Hi ha menús de migdia per 13,90 euros i carta. 

Pinot Gastrothèque. 

Combinació de cuines mediterrànies.

Antigament ubicat aAlcalde Porqueres, el Pinot Gastrothèque es va traslladar el passat 2 de juny a Sant Martí. La seua especialitat és la combinació de sabors de la cuina catalana, francesa i mediterrània i treballen amb productes comprats en origen. No hi ha menú, però sí mitges racions i plats ideals per compartir. El preu mitjà per persona és de 35 euros.

Blasi.

El celler de tota la vida, en altres mans. 

No és nou, però sí molt conegut pels lleidatans. El bar celler Blasi fa un mes que ha canviat d’amos. Marcel Rodríguez, un dels responsables de la nova societat gestora del local, va explicar que seguiran amb la línia dels antics propietaris, encara que hi incorporaran novetats. Cuina de mercat, bon producte, tapes i vermuts són la seua especialitat.

En família. 

Producte fresc i de proximitat amb carta i mitges racions.

El local que allotjava abans el restaurant It Food & Drink acull, des del passat 10 de maig, el restaurant En Família. Està dirigit per Jordi Botargues, membre del grup familiar impulsor de restaurants tan emblemàtics a Lleida com La Huerta, Xalet Suís o Sanbernat. “En Família és una aventura individual independent del Grup Botargues”, va especificar Jordi. De mans del xef Alfons Martín, En Família ofereix cuina típica catalana amb especialitats com ara els caragols, l’esqueixada, carn o pop a la brasa o arròs caldós de llamàntol. “No tenim menú de migdia, perquè hi ha molts restaurants al nostre voltant que ja ofereixen aquesta opció. Nosaltres proposem carta amb un preu mitjà per persona de 30 euros i mitges racions, de manera que s’hi pot menjar per 20 euros.”

tracking