SEGRE

VOLUNTARIAT

Més joventut compromesa

Creu Roja compta amb més de 300 joves voluntaris a Ponent, una xifra que s’ha incrementat en la primera meitat del 2017 || Animen a noves incorporacions per consolidar els projectes

Una vintena de nens i més usuaris de Creu Roja van participar ahir en un taller al col·legi Santa Maria de Gardeny.

Una vintena de nens i més usuaris de Creu Roja van participar ahir en un taller al col·legi Santa Maria de Gardeny.CREU ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dissabte vinent es commemora el Dia Internacional de la Joventut i un dels objectius d’aquella jornada és fomentar i divulgar la tasca social que fan els joves des d’àmbits com el voluntariat. Sobre això, Creu Roja Joventut vol celebrar aquest dia fent balanç de les activitats que han dut a terme en els sis primers mesos de l’any amb activitats destinades a nens i joves, amb més de 300 voluntaris de l’entitat a les comarques de Lleida.

Es tracta de joves d’entre 16 i 30 anys que combinen treball i estudis amb les tasques de voluntariat a Creu Roja Joventut, la majoria destinades als casals d’estiu, les rutes informatives sobre el consum d’alcohol i drogues o el reforç escolar. Segons l’entitat, el nombre de voluntaris va disminuir progressivament a Ponent entre els anys 2013 i 2016.

Campanyes de prevenció davant del consum de drogues i els casals d’estiu per a nens, els punts forts

Però la primera meitat del 2017 el nombre de voluntaris ha repuntat i ha augmentat ja un 10% respecte a l’any anterior. Tanmateix, les xifres segueixen sent baixes, per la qual cosa l’entitat fa una crida perquè els joves s’uneixin al voluntariat i poder donar més durada als projectes.

Durant l’estiu, Creu Roja Juventut atén una quarantena de nens i nenes en activitats de lleure. Les propostes van des de les colònies fins a manualitats, excursions o tallers de tot tipus que fomenten valors i hàbits saludables alhora que ajuden els més petits a passar un estiu divertit.

Els programes de Creu Roja Juventut són dissenyats per respondre íntegrament a les necessitats dels nens, adolescents i joves. També desenvolupa campanyes de prevenció i sensibilització en diferents àmbits com l’educació per a la salut, la igualtat, la cooperació internacional, la sostenibilitat ambiental i la inclusió social.

En primera persona

Núria Cabiscol, Creu Roja Joventut Lleida:

«Cada vegada hi ha més voluntaris perquè els joves volen estar implicats»

Des de quan és voluntària de Creu Roja Joventut?

Em vaig fer voluntària el 2010 i des d’aquest any també sóc directora provincial de Creu Roja Joventut Lleida.

Per què es va decidir a fer-se voluntària?

Un dia vaig veure un cartell a l’institut i amb unes amigues vam anar a preguntar. Vam començar anant-hi els dissabtes i a poc a poc em va anar enganxant. Em vaig iniciar en diferents projectes i cada vegada hi estava més involucrada.

Què li aporta, aquesta tasca?

Contribueixo a la societat aportant petits grans de sorra. No és de forma global. Simplement m’agrada que amb la meua ajuda algú pugui rebre felicitat.

Falten voluntaris a les comarques lleidatanes?

Cada vegada n’hi ha més i això demostra que la joventut està implicada i vol ser present en els canvis que té la societat. Tanmateix, es necessita més gent si volem que els projectes tinguin més durada i puguin ser més complets.

En quins projectes col·laboren els joves voluntaris?

Els punts forts de l’estiu són les activitats dels casals d’estiu i el projecte Somni, que consisteix a anar a zones de lleure nocturn de tota la província, com discoteques o festes majors, per donar informació imparcial sobre el consum de drogues. Apliquem el concepte de pròpia decisió. A l’hivern, destaca la recollida de joguets per als nens més vulnerables, un treball que comencem al setembre i dura fins al mes de febrer.

Es consoliden valors entre els nens i joves de Ponent?

Entre els projectes també tenim activitats i programes que fomenten els hàbits saludables i la convivència, per exemple. Ajudem qui ho necessita.

Taller d’art intergeneracional amb una vintena de participants Una vintena de nens i avis van compartir aquest dimarts un taller d’art al pati del col·legi Santa Maria de Gardeny de Lleida. L’activitat forma part del Casal d’Estiu de Creu Roja Joventut, que durant els mesos de juliol i agost ha atès quaranta menors en activitats de lleure. Els grans van voler transmetre així els seus coneixements als més petits a través dels dibuixos. Una iniciativa que es va portar a terme per primera vegada i no es descarta repetir de cara a l’any que ve davant de l’èxit de participació. El taller promou que nens i nenes de tres a tretze anys es relacionin i contribueix, a més, a un envelliment actiu de la població.

tracking