SEGRE

MÚSICA

Glen Campbell, estrella del country, mor als 81 anys

Glen Campbell.

Glen Campbell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estrella del country i el pop Glen Campbell va morir aquest dimecres als 81 anys després d’una llarga lluita contra l’Alzheimer. El cantant nord-americà va vendre al llarg de la seua trajectòria artística més de 45 milions de discos i també va fer les seues incursions i aparicions a la televisió i el cine.

Nascut el 1936 en el si d’una família molt humil de Delight (Arkansas, EUA), Campbell va començar en el món de la música des de molt petit i amb tot just vint anys es va mudar a Los Angeles, on va guanyar fama com a excel·lent músic d’estudi i va treballar a les ordres d’estrelles com Elvis Presley, Dean Martin o Frank Sinatra.

També va formar part durant uns mesos del grup The Beach Boys per suplir l’absència de Brian Wilson per problemes de salut. Gentle On My Mind i By The Time I Get To Phoenix són alguns dels seus singles amb què va protagonitzar el desplegament de la seua carrera en solitari.

El segell identificatiu de la seua música va ser una malenconiosa barreja de country i pop en la qual una veu suau brodava els temes més romàntics i nostàlgics. Als anys 80 va tenir problemes amb les drogues, però abans va liderar el seu propi programa televisiu, The Glen Campbell Goodtime Hour.

tracking