SEGRE

ALIMENTACIÓ

Sanitat no detecta ous amb pesticida a Espanya

“Fins al moment”, aclareix el Govern a instàncies de Facua || Bèlgica acusa Holanda d’ocultar l’insecticida l’any passat

Personal rebutja ous contaminats en una granja d’Holanda.

Personal rebutja ous contaminats en una granja d’Holanda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), organisme que depèn del ministeri de Sanitat, va aclarir aquest dimecres que, de la informació aportada per les autoritats europees, es confirma que “fins al moment” no s’han distribuït ous contaminats per l’insecticida fipronil a Espanya.

Es tracta d’un insecticida l’ús del qual està prohibit per a l’ús alimentari de la UE i que de moment l’assumpte afecta Alemanya, Bèlgica, Holanda, França, Regne Unit, Suècia i Suïssa.

Aquest aclariment del ministeri de Sanitat arriba després que l’organització de consumidors Facua reclamés al ministeri de Sanitat que aclarís si s’havia detectat al territori espanyol alguna partida d’ous contaminats. Així mateix, l’Aecosan va detallar que, en aquest cas, el pesticida ha estat utilitzat per tractar la presència d’un àcar denominat Dermanyssuss gallinae en gallines de posta.

D’altra banda, i després que la Comissió Europea obrís una investigació per analitzar si Bèlgica va reaccionar tard davant l’escàndol dels ous, el ministre belga d’Agricultura, Denis Ducarme, va assegurar aquest dimecres que les autoritats dels Països Baixos van tenir coneixement de l’existència de l’insecticida fipronil en ous contaminats el novembre de l’any 2016 i no ho van comunicar.

tracking