SEGRE

VIATGES

La moda a l'alça dels creuers

Agències de viatges de les comarques de Ponent constaten un increment de les vendes de passatges de fins a un 30% en només un any || Preus més assequibles i la saturació de les costes, les claus

Un grup de lleidatans que van viatjar al juny en un creuer amb l’agència Ilertravel de Mollerussa.

Un grup de lleidatans que van viatjar al juny en un creuer amb l’agència Ilertravel de Mollerussa.ILERTRAVEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Passar les vacances a bord d’un creuer està més de moda que mai, també entre els turistes lleidatans. I així ho constaten agències de viatge de les comarques de Ponent consultades per aquest diari, algunes de les quals han registrat aquest any un increment de les vendes de passatges de fins a un 30% respecte al 2016.

“Fa anys era un producte per a persones amb un nivell econòmic mitjà-alt, però ara els preus són molt més assequibles (les navilieres tenen més vaixells i més cabines per posar a la venda) i és una de les primeres coses que es miren a l’hora de decidir les vacances”, explica Carme Badia, responsable de l’agència Ilertravel a Mollerussa.

Una de les possibles explicacions d’aquest espectacular augment estaria en la saturació que estan vivint les costes i les illes espanyoles, fins a la bandera de turistes estrangers, fet que ha fet pujar els preus. “Aquestes zones estan desbordades i la relació qualitat-preu dels creuers és molt bona”, afirma Badia.

I és que en temporada baixa es pot disfrutar d’una setmana de creuer amb pensió completa des de 400 euros, preu que s’eleva fins als mil durant els mesos d’estiu. “L’oferta és molt completa perquè en un sol espai s’ofereixen espectacles, spa, música en directe... Tenen incloses moltes més coses que no es troben en un sol hotel”, explica Celestí Roca, director general d’Iltrida Viatges.

La Mediterrània és l’opció més sol·licitada, però també es demanen els fiords o les illes gregues

Sobre les destinacions, la Mediterrània continua sent l’opció preferida, ja que tenir el port de Barcelona a prop evita la despesa que suposaria el desplaçament amb avió. “Altres destinacions que es demanen per a creuers són els fiords noruecs, les illes gregues o el Carib”, expliquen des de l’agència d’El Corte Inglés de Lleida. Un altre dels aspectes d’aquest tipus de viatges és que atrauen tant famílies amb nens com parelles o persones grans.

les claus

  • Preus més assequibles. Els preus més assequibles (derivats d’una oferta de cabines més gran per part de les navilieres i una major competència) són una de les claus que expliquen l’augment de les vendes de passatges per a creuers.
  • Destinacions més desitjades. Els circuits per la Mediterrània són l’opció preferida pels creueristes, encara que també es contracten viatges als fiords noruecs, illes gregues o Carib.
  • Rècord al port de Barcelona. El port de Barcelona va assolir l’any passat un rècord de passatgers de creuers amb 2,68 milions d’usuaris, dels quals 400.000 espanyols, la primera nacionalitat.
  • Impacte econòmic. L’impacte econòmic del sector dels creuers a Catalunya representa més de 800 milions d’euros a l’any, o el que és el mateix, 2,2 cada dia, segons diversos estudis. A més, genera gairebé set mil llocs de treball.

Costa Cruceros operarà amb un vaixell més gran a Tarragona Costa Cruceros operarà el proper any amb un vaixell més gran la ruta que ha posat en marxa aquest any per la Mediterrània amb Tarragona com a port base i que està obtenint uns resultats positius, segons va explicar aquest dijous el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu. L’empresa italiana de creuers substituirà el vaixell Costa NeoRiviera, de 1.800 places, pel Costa Victoria, amb un total de 2.400. Aquest canvi permetrà que es puguin assolir els 38.400 passatgers durant les setze escales de la temporada, uns 10.000 més que ara.  Aquesta novetat, juntament amb possibles nous acords amb altres companyies, permetrà aconseguir l’any que ve una xifra d’entre 50.000 i 60.000 creueristes. De fet, l’estrena de Tarragona com a port base ha despertat l’interès a altres operadors. En aquest sentit, Andreu va opinar que la ciutat s’està preparant per rebre més visitants, malgrat l’“escepticisme” inicial, però que fan falta millores en la gestió de la mobilitat, els moviments de persones, la informació i la retolació.

Un grup de lleidatans que van viatjar al juny en un creuer amb l’agència Ilertravel de Mollerussa.

Un grup de lleidatans que van viatjar al juny en un creuer amb l’agència Ilertravel de Mollerussa.ILERTRAVEL

tracking