SEGRE

SEGRIÀLA NOGUERAPALLARS JUSSÀLES GARRIGUESEL PLA D?URGELLSOLSONÈSALT URGELLSEGARRAALTA RIBAGORÇAURGELLPALLARS SOBIRÀVAL D?ARAN

Lleida esclata en festes

Més de vuitanta poblacions de les comarques lleidatanes celebren festes majors entorn del 15 d’agost || Els joves, cada vegada més protagonistes tant a organitzar actes com a participar-hi

Lleida esclata en festes

Lleida esclata en festesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida esclaten en festes aquests dies amb un total de 87 localitats que celebren la festa major entorn del 15 d’agost. I és que, encara que l’estiu és la temporada de celebracions per excel·lència, el dia de la Mare de Déu d’Agost continua sent el més festiu de l’any a Catalunya.

Així, en el cas de Lleida, localitats com Vilaller, Linyola, Castelló de Farfanya, Maials, Àger, Ivorra, Bellvís, Figuerola d’Orcau o Senterada, per esmentar-ne algunes, han començat aquest cap de setmana unes celebracions que s’allargaran en la majoria de casos fins dimarts.

Sort i Tàrrega ofereixen transport assequible per augmentar la presència de joves a les festes

La música i els balls són el gran reclam per a joves i grans, ja que DJ, bandes i orquestres de primer nivell visiten les terres de Ponent durant aquests dies. En aquest sentit, val a destacar els concerts dels grups de pop-rock Els Amics de les Arts o La Raíz, que estava previst que ahir amenitzessin la vetllada a centenars de persones a Arbeca i Torregrossa. I és que cada vegada són més els ajuntaments que aposten pel públic jove, destinant gran part del pressupost a les activitats que acontenten aquest sector.

Al Pallars Sobirà i l’Urgell, per exemple, s’han llançat noves iniciatives per facilitar l’accés a les festes majors. Es tracta d’autobusos que, per un preu reduït de dos euros per viatge, recorren les celebracions del territori amb l’objectiu de potenciar la mobilitat segura dels joves, al mateix temps que incrementen la participació en les Nits Joves de les localitats. I no únicament des del punt de vista de gaudi, sinó que també és cada vegada més habitual que aquest col·lectiu prengui el comandament en l’organització de moltes de les activitats de les festes majors.

D’altra banda, en alguns casos també estan impulsant campanyes contra les agressions sexistes en celebracions.

Lleida esclata en festes

Lleida esclata en festesSEGRE

tracking