SEGRE

TRADICIONS

Guimerà torna a l'edat mitjana

Més de 19.000 persones van visitar el mercat medieval d’aquesta població de l’Urgell || Teatre, cercaviles, danses orientals, joglars i artesans omplen els carrers de la localitat

Els carrers es van omplir d’espectacles de tot tipus per reviure l’època medieval.

Els carrers es van omplir d’espectacles de tot tipus per reviure l’època medieval.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Medieval de Guimerà va tancar aquest diumenge a la nit una de les edicions més exitoses després de rebre més de 19.000 visitants en tot el cap de setmana, uns 2.000 més que l’any passat, fet que va convertir els carrers d’aquesta localitat de l’Urgell en un autèntic flux de públic en què era molt difícil, per no dir impossible, passejar amb tranquil·litat.

L’alcalde, Salvador Balcells, es va mostrar molt satisfet i va assegurar que el fet de coincidir amb el pont de la Mare de Déu d’Agost ha afavorit la gran afluència de visitants així com el bon temps. “Ha fet calor però no era insuportable per la qual cosa hi ha hagut gent durant totes les hores, fins i tot al migdia”.

Balcells va destacar que “aquesta ha estat una de les edicions més multitudinàries dels últims anys”. També va aprofitar per agrair la col·laboració dels 150 voluntaris que fan possible el certamen.

Més de 150 persones treballen en el certamen i fan possible que es desenvolupi amb normalitat

Visitar el cap de setmana Guimerà era com retrocedir en el temps fins a l’edat mitjana. I és que, a més d’acollir el mercat medieval, decorat expressament per a l’ocasió, Guimerà ja és per si sol un dels pobles amb més encant de Catalunya.

Al ser catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), els estrets carrers i les cases de pedra entre nombroses arcades s’han mantingut intactes al pas del temps.

Guimerà va reunir dissabte i diumenge un centenar de parades amb productes elaborats de forma artesana així com una quinzena d’antics oficis. Es va estrenar aquest any l’artesà de canyes de bambú que va estar acompanyat dels vells coneguts del certamen: la filatera, el forjador, el bufador de vidre i l’artesà xocolater, entre d’altres.

El tradicional mercat va estar amenitzat per cercaviles, actuacions de joglars, teatre i dansa oriental, a càrrec de La Cremallera Teatre, un espectacle de titelles, demostració de tir amb arc i jocs tradicionals de fusta per als més petits.

Una altra de les curiositats va ser que a les portes i a les parets de les diferents cases del poble es podien anar llegint frases positives, optimistes i per reflexionar que feien que l’estada a Guimerà fos una autèntica lliçó de vida.

Algunes deien: “Qui es pren massa seriosament les opinions dels altres, es complica la vida inutilment” o “Si algú et desitja el mal, desitja-li tu el bé: cadascú ofereix el que té”.

El mercat medieval va finalitzar ahir a la nit, com és habitual, amb la segona representació de l’obra de teatre al curs del riu Corb. En aquesta ocasió va ser Les últimes foscors, escrita pel veí de Guimerà Roger Rosich.

L’obra, a càrrec del grup local Wigmar Teatre, se situava en l’últim període de l’edat mitjana i explicava els abusos del baró Pere de Castre-Pinós amb els veïns de la localitat. Tant la nit de dissabte com la de diumenge va aconseguir omplir l’aforament, uns 800 espectadors per funció.

Els carrers es van omplir d’espectacles de tot tipus per reviure l’època medieval.

Els carrers es van omplir d’espectacles de tot tipus per reviure l’època medieval.SEGRE TÀRREGA

Els carrers es van omplir d’espectacles de tot tipus per reviure l’època medieval.

Els carrers es van omplir d’espectacles de tot tipus per reviure l’època medieval.SEGRE TÀRREGA

tracking