SEGRE

GUIA

Fang i ferro regnen a Arbeca

El municipi celebra una nova edició de la prova de resistència a l’Arbequí de Ferro || L’organització destaca el gran èxit de participació, amb més de 170 inscrits entre petits i grans

Una de les proves que van haver de superar els participants en l’Arbequí de Ferro.

Una de les proves que van haver de superar els participants en l’Arbequí de Ferro.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques lleidatanes segueixen aquesta setmana immerses en festes majors coincidint amb el pont de la Mare de Déu d’Agost, que culmina en la jornada d’avui. Entre aquestes poblacions amb celebracions es troben, entre d’altres, Vilaller, Barbens, Torregrossa o Arbeca, on ahir es va celebrar la ja tradicional cursa de resistència Arbequí de Ferro. La cita, que va arribar a la 22a edició, va comptar amb 56 participants, que en grups de quatre van completar el circuit de dotze proves en el qual el fang va ser el gran protagonista. Els jubilats, Els Espartans, Sos o Qui és Wally? van ser alguns dels equips que es van enfrontar a aquesta gimcana en la qual l’ambient festiu sempre hi va ser present.

El circuit va començar posant a prova l’equilibri dels equips que, després d’ingerir un bric de sangria calenta, van haver de fer deu voltes al voltant d’un bastó per després iniciar el recorregut que va posar a prova la força i la resistència dels membres. Entre altres reptes, els participants van creuar diverses fosses de fang, alguns amb la dificultat afegida d’anar a cegues o haver d’esquivar pilotes llançades amb l’objectiu de desequilibrar-los. Entre les novetats d’aquest any, els participants van haver de resoldre un trencaclosques amagat al fang amb l’escut d’Arbeca o lliscar per un tub-tobogan.

L’organització va destacar el gran èxit de participació, especialment infantil, en l’edició d’aquest any

D’altra banda, la comissió de Festes d’Arbeca, l’organitzadora del certamen, va destacar la gran participació de l’edició, especialment en la versió infantil. En l’onzena edició, l’Arbequí de Ferro infantil va obligar l’organització a augmentar la mida dels equips per no retardar excessivament la celebració, ja que fins a 120 nens en quinze grups diferents es van atrevir amb el circuit que en aquest cas a més de fosses de fang i tubs va incloure altres proves addicionals.

tracking