SEGRE

CONFLICTE LABORAL

La DGT reprèn avui les proves pràctiques del carnet a Lleida

Es recol·locaran els més de 300 alumnes afectats per la vaga d’aquest estiu

Examinadors

ExaminadorsTWITTER / @ASEXTRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DGT reprèn aquest dimecres els exàmens de conduir pràctics a les comarques de Ponent mentre que el col·lectiu es prepara per a una possible vaga indefinida a partir del setembre que podria posar en perill les autoescoles i afectar, com és lògic, milers d’alumnes lleidatans.

A partir d’aquest dimecres, la DGT torna a obrir les portes a Lleida, després d’iniciar les vacances el passat 19 de juliol. Un període de treva que ajudarà a recol·locar i examinar-se els més de 300 alumnes que es van quedar fora de les proves durant l’aturada dels examinadors en els mesos de juny i juliol.

El president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, el lleidatà Raül Viladrich, va assenyalar aquest dimarts que confien que al reprendre’s els exàmens a Lleida, els alumnes que es van veure afectats per la vaga puguin examinar-se.

De fet, per aquest dimecres estan disponibles els sis examinadors de la DGT amb què compta la província, quatre dels quals faran proves pràctiques del carnet de conduir. Amb una mitjana de tretze alumnes al dia per examinadors, es preveu que aquest dimecres passin la prova uns seixanta alumnes.

D’altra banda, Viladrich va assenyalar que la vaga agreuja una situació que afecta des de fa anys el sector a causa de la falta de personal i obliga a tancar negocis, com ja està passant a Catalunya.

Així mateix, el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya va assenyalar que el centre d’exàmens de Vielha està inoperatiu temporalment, la qual cosa obligarà els veïns de la Val d’Aran a desplaçar-se al centre de la Pobla de Segur, que continua operatiu juntament amb el de la Seu d’Urgell.

Volen competències per a l’SCT El pròxim 22 d’agost està prevista una nova reunió entre la DGT i els examinadors per intentar posar fi a dos mesos de vagues i evitar una aturada indefinida a partir del setembre. Les autoescoles donen suport als examinadors en les reivindicacions de personal i salarials, a més de criticar que la falta de resposta per part de la DGT també afecta de forma greu els ciutadans i el sector. En aquest sentit, Viladrich va assenyalar que si la DGT no és capaç de solucionar-ho, que traspassi les competències d’exàmens al Servei Català de Trànsit.

tracking