SEGRE

SALUT INNOVACIÓ

Tecnologia al servei de la rehabilitació de la gent gran

La Fundació Sant Hospital de la Seu incorpora una plataforma d’exercicis cognitius || Desenvolupada per l’Institut Guttmann

Una usuària treballa amb el nou programa de rehabilitació.

Una usuària treballa amb el nou programa de rehabilitació.FUNDACIÓ SANT HOSPITAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha incorporat aquest estiu una nova plataforma de neurorehabilitació cognitiva per a persones grans. Es tracta d’un programa informàtic anomenat NeuroPersonalTrainer, desenvolupat per personal de l’Institut Guttmann, que permet treballar les funcions cognitives (memòria, atenció, llenguatge, orientació, coneixement, càlcul i funcions executives).

Segons van informar fonts de l’hospital, aquesta eina permet fer intervencions a distància en pacients que pateixen alguna alteració cognitiva i planificar sessions específiques, segons la patologia i el grau d’afectació de cada persona. Així, els pacients poden accedir a la plataforma des de l’hospital, que disposa de pantalles tàctils que en faciliten l’ús, o des de casa. El nou programa s’utilitza de moment amb pacients amb dany cerebral adquirit o demències.

Les mateixes fonts van apuntar que s’ha assajat l’eina en fase de prova pilot durant dos anys i que s’han obtingut uns resultats “molt satisfactoris”, motiu que els ha portat a ampliar-ne l’ús, la qual cosa ha estat possible gràcies el finançament de la Mútua Comarcal. El juny passat, la Fundació Sant Hospital va firmar amb Brainhealth Solutions SL la contractació de la llicència d’ús d’aquesta plataforma de telerehabilitació cognitiva.

tracking