SEGRE

SOCIETAT CONFLICTE VEÏNAL

Benavent de Segrià es desperta amb sant Joan dalt de l'església

Veïns de la localitat col·loquen la polèmica escultura sense el permís del bisbat

L’escultura de sant Joan ja llueix a la façana de l’església.

L’escultura de sant Joan ja llueix a la façana de l’església.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Benavent de Segrià van instal·lar ahir a la matinada l’escultura de sant Joan a la façana de l’església, malgrat l’oposició manifesta del bisbat de Lleida.

Es tracta d’una escultura encarregada per feligresos a un escultor de la localitat, Ramon Inglés, i que la diòcesi va prohibir col·locar al·legant una qüestió estètica.

Tanmateix, veïns de Benavent van impulsar una recollida de firmes i, al comprovar el suport popular, la nit de divendres a dissabte van decidir deixar de banda el protocol i col·locar-la a la fornícula de la façana del temple de la localitat.

Segons van explicar, els veïns estan molt a favor de la instal·lació d’aquesta escultura, que s’ha fet de forma altruista per lluir-la a la façana de l’església, que durant la Guerra Civil va patir un incident que va provocar la destrucció de la imatge que presidia l’entrada.

Per la seua part, fonts del bisbat de Lleida van explicar ahir que la diòcesi “es reserva les accions adequades per salvaguardar el patrimoni de la comunitat cristiana de Benavent, prenent les decisions que els experts creguin més oportunes”.

En una carta, el director de Patrimoni del bisbat de Lleida, Lluís Casaña, va afirmar que no vol “allargar la polèmica”, encara que va retreure l’actitud dels veïns de Benavent a l’actuar de nit i “sense avisar el capellà” de l’acció.

Casaña va afegir, en la missiva, que l’escultura de sant Joan elaborada per Ramon Inglés “no és apropiada per a un monument barroc del segle XVIII” i que “seria impensable” que succeís una cosa similar a la façana de la Seu Vella.

tracking