SEGRE

TRADICIONS FESTA

L’Aquelarret omple Cervera

La festa infantil celebra el 20è aniversari com a preludi dels actes centrals de la nit || Més de 300 petits diables i bruixes van inaugurar l’Aquelarre davant de més de 15.000 visitants

La cercavila va sortir des de la plaça Universitat.

La cercavila va sortir des de la plaça Universitat.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La festa infantil de l’Aquelarre, l’Aquelarret, va omplir ahir Cervera amb més de 15.000 participants en la jornada en què se celebrava el vintè aniversari. Més de tres-cents aprenents de bruixots i bruixes d’entre 4 i 14 anys van prendre el centre històric amb el mateix protocol que la festa nocturna. La tradicional cercavila va recórrer des de la plaça de la Universitat fins a Pius XII, amb una rua presidida per la Colla Jove dels Diables de Cervera Carranquers i els Diables de la Selva del Camp. Els van seguir les bruixes i diables acompanyats del bestiari infantil de la festa, que consisteix en el Cabronet, les Cuques, el Drac i la Càries. Tots han estat creats pels mateixos petits sota la batuta de l’artista Fàtima Puig, que des del tercer Aquelarret s’ocupa de les disfresses i la creació del bestiari. Finalment, la comitiva es va tancar amb els grups de percussió dels tallers de la festa, que aquest any han reunit noranta-dos participants, el grup infantil de percussió Bombollers de Cervera i el grup de xanques juvenil organitzat per Alea Teatre. També va participar en el recorregut la Tarasca de Xavi Badia. És el Drac infantil fet a imatge de la mènsula de l’entrada de la Universitat. A l’arribada a la plaça Pius XII i després de la invocació del Cabronet, es van portar a terme els lluïments dels diferents grups. La celebració va culminar amb el Ball de Diables, el Foqueralet i l’Escorreguda. Segons l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, l’Aquelarret és el planter de la festa. La celebració es va dissenyar fa dos dècades, sota el mandat de la directora del Centre Municipal de Cultura, Blanca Cuñé. Els tres primers anys, els tallers s’organitzaven el dia abans de l’Aquelarret; posteriorment, es van prolongar durant tota una setmana i hi participen els responsables de gran part dels grups de la cultura popular.

També la Fira del Gran Boc, fundada i dirigida per Montse Ortiz i Joan Albert Cuadrat, celebra aquest any el vintè aniversari. Com a novetat d’aquesta edició, va obrir ahir al matí portant a terme diverses activitats lúdiques. El muntatge omple els tres patis de la plaça Universitat i presenta noranta-dos parades de productes esotèrics, de tarot i artesania.

Tant l’Aquelarret com la Fira del Gran Boc celebren aquest any el 20è aniversari de la seua creació

Un cop acabada la festa infantil, a les 23.00 h es va donar el tret de sortida de l’Aquelarre. Al ritme d’un castell de focs artificials des de les entranyes de la Universitat, els Diables de Cervera Carranquers van sortir acompanyats per les bruixes, el bestiari i les feristeles dissenyades per l’artista Alba Cuñé. La màgia de l’Aquelarre va sumir Cervera, un any més, en una nit bruixa.

La cercavila va sortir des de la plaça Universitat.

La cercavila va sortir des de la plaça Universitat.X. SANTESMASSES

La cercavila va sortir des de la plaça Universitat.

La cercavila va sortir des de la plaça Universitat.X. SANTESMASSES

tracking