SEGRE

ESTIU SALUT

Reeducació alimentària

Durant les vacances d’estiu, cal mantenir els hàbits saludables del curs, consumint una dieta rica en fruites, verdures i peix petit de tipus blau || Els gelats poden ser aliments nutritius sempre que no continguin grans quantitats de greixos i sucres

Reeducació alimentària

Reeducació alimentàriaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant aquesta temporada, també cal tenir una especial cura amb l’alimentació dels nens i les persones grans, perfils vulnerables que tendeixen a la deshidratació, al disposar d’un llindar de la set molt baix. En aquest sentit, una bona alternativa per refrescar-se són les infusions, els batuts i les gelatines (aquestes últimes són especialment recomanables per evitar els problemes de disfàgia, és a dir, la dificultat per empassar-se aliments sòlids).

I és que, encara que els refrescos ensucrats són un mal hàbit cada vegada més present en les dietes dels nens, segons els experts, no han de substituir mai l’aigua en els àpats.

A l’estiu, les tècniques de cocció suaus fan més desitjables els menjars i faciliten la digestió

Pel que fa als gelats del supermercat, solen ser bombes de colesterol, triglicèrids i sucre que s’han de menjar a tot estirar una vegada per setmana. Una alternativa més saludable i hidratant són els polos de gel casolans elaborats amb sucs naturals, encara que no hi ha res millor que menjar fruita en el seu estat original.

“A l’esprémer i eliminar la polpa, reduïm considerablement la quantitat de fibra que consumim. Els sucs són, bàsicament, un concentrat de sucre”, expliquen els experts.

“Els aliments ecològics, de temporada i de proximitat són els protagonistes d’un àpat sa”, assenyala aquesta nutricionista.

“Per mantenir un bon valor nutritiu, també reduïm els greixos animals –mantega– i només utilitzem oli d’oliva en aplicacions directes”, afirma en aquest sentit el xef d’El Parador.

Reeducació alimentària

Reeducació alimentàriaSEGRE

Reeducació alimentària

Reeducació alimentàriaSEGRE

tracking