SEGRE

TURISME GENT GRAN

L'aeroport d'Alguaire farà viatges de l'Imserso per a jubilats a Menorca i Eivissa

El programa de turisme per a jubilats operarà des de l’aeroport lleidatà amb vols xàrter de cent places a Eivissa i Menorca || La venda dels viatges arranca a la província el 15 de setembre

Les agències ja anuncien els viatges de l’Imserso, com reflecteix aquesta imatge presa ahir a Lleida.

Les agències ja anuncien els viatges de l’Imserso, com reflecteix aquesta imatge presa ahir a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes arrancaran el proper 15 de setembre una nova temporada de vacances per a jubilats de l’Imserso i ho faran amb una important novetat, amb l’aeroport de Lleida-Alguaire com una de les bases d’operacions. I és que el programa de lleure impulsat pel ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que inicia aquell dia la venda de viatges (igual que al conjunt de Catalunya i que s’estendrà al 16 i 18 de setembre), operarà per primera vegada vols xàrter des de l’aeroport lleidatà. Serà per cobrir dos de les programacions de destinació a les illes Balears com són Eivissa i Menorca, segons va confirmar a aquest diari Celestí Roca, director d’Iltrida Viatges.

Els vols comptaran amb un centenar de places cadascun i es desenvoluparan entre l’octubre i l’abril. Aquesta decisió evitarà que els jubilats lleidatans que adquireixin aquestes destinacions hagin de desplaçar-se fins als aeroports de Barcelona o Saragossa com fins ara. Per contra, hauran d’assumir el desplaçament fins a Lleida-Alguaire, ja que no hi ha transport públic fins a la infraestructura. Fins ara, l’aeroport lleidatà només havia acollit de forma puntual alguns viatges de jubilats de l’Imserso en la línia regular de Palma de Mallorca.

Una altra novetat és que els jubilats hauran d’abonar un avançament després de la reserva de la plaça

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà que els jubilats, després de confirmar la reserva de la plaça, tindran un termini de cinc dies per pagar un avançament, ja que en anys anteriors només el 60 per cent acabava viatjant. Segons dades facilitades des d’Iltrida, 36.377 jubilats lleidatans estan acreditats per viatjar amb l’Imserso. De moment es desconeix el nombre de places exactes perquè la gent gran de Ponent puguin passar les vacances a les illes, les costes o l’interior, però s’estima que la xifra serà similar a la de l’any passat, quan van ser 10.807.

Prorrogada la concessió a les dos operadores que van litigar el 2015 Aquesta serà la segona temporada en calma de venda de viatges de l’Imserso després que fa dos anys un conflicte entre dos operadores posés damunt davall el programa de lleure de jubilats. Va ser quan Mundiplan va posar en qüestió el concurs que atorgava la concessió a Mundosenior, la UT que feia 25 anys que organitzava els viatges. Després de recórrer la decisió del ministeri, aquest va decidir repartir els lots i va entregar a la primera les Balears i les Canàries (considerades les joies de la corona del programa) i a la segona el turisme d’interior i de costes. Ara, el ministeri de Sanitat i Serveis Socials ha decidit prorrogar un any més (per aquesta temporada) la concessió actual.

tracking