SEGRE

TRADICIONS CULTURA POPULAR

Gegants i trabucaires obren les festes de Solsona

Vielha celebra una cercavila per donar la benvinguda a les reines i dames || Guissona, Seròs i Tremp també estrenen els festejos

Un moment del pregó, ahir al matí a Solsona.

Un moment del pregó, ahir al matí a Solsona.AJUNTAMENT DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gegants de Solsona van sortir ahir al carrer escortats per desenes de famílies. Com mana la tradició, la ciutat va donar la benvinguda a les festes majors a les dotze en punt del migdia amb la cercavila i una trabucada a càrrec de Josep Maria Ramellat, el trabucaire més veterà de la ciutat. La salutació des del balcó del consistori la va pronunciar Lluís-Xavier González, primer tinent d’alcalde, a causa de l’assistència de l’alcalde, David Rodríguez, al ple del Parlament de Catalunya com a diputat. La festa major de Solsona, que aquest any arriba a l’edició número 364, s’allargarà fins dilluns vinent, 11 de setembre.

Solsona no és l’única localitat lleidatana que està de festa major. Vielha, Tremp, Seròs i Guissona també van obrir ahir els seus programes festius. A Vielha, l’acte central d’inauguració de les celebracions va ser la cercavila de benvinguda a la reina i les dames d’honor d’Era Hèsta 2017, amb la participació de l’escola d’equitació de la Val d’Aran i les penyes, acompanyats de la Bandarra Street Orkestra.

A Tremp estava previst un ball country organitzat per Dones Rosa d’Abril i a Seròs van començar les festes amb el pregó a la plaça de les Escoles i jocs i música per als nens a la plaça de la Vila.

Un moment del pregó, ahir al matí a Solsona.

Un moment del pregó, ahir al matí a Solsona.AJUNTAMENT DE SOLSONA

tracking