SEGRE

HISTÒRIA FORMACIÓ

Curs d'arqueologia a la Granja

Amb una part pràctica al jaciment de la primera edat del ferro de la Serra del Calvari || Té 2.600 anys d’antiguitat i estava ubicat en un punt estratègic

Una vista de la Serra del Calvari, amb la Granja d’Escarp al fons de la imatge.

Una vista de la Serra del Calvari, amb la Granja d’Escarp al fons de la imatge.AJUNTAMENT DE LA GRANJA D’ESCARP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Granja d’Escarp acollirà, a partir de dilluns i fins al pròxim 28 de setembre, un curs d’arqueologia i patrimoni històric en el marc de la Universitat d’Estiu de la UdL, organitzat per la secció d’Arqueologia de la la Diputació. Sota el títol La importància del patrimoni històric, el curs va dirigit a estudiants d’arqueologia i qualsevol persona interessada en el patrimoni històric, amb o sense coneixements en la matèria.

El curs té un doble vessant, pràctic i teòric. El primer es desenvoluparà al jaciment de la primera edat del ferro de la Serra del Calvari, en jornades de matí, mentre que el segon s’impartirà durant les tardes, amb professorat de la Universitat de Lleida, entre altres tècnics.

L’excavació, patrocinada per l’ajuntament de la localitat de la Granja d’Escarp, compta, a més, amb la col·laboració dels ajuntaments de Seròs i Almacelles, el Museu de Lleida i el Consorci del Turó de la Seu Vella.

El jaciment de la Serra del Calvari és un poblat de grans dimensions, amb més de 2.600 anys d’antiguitat, ubicat en un punt estratègic, que controla la confluència dels rius Cinca i Segre i es troba situat molt pròxim a la desembocadura d’aquest darrer a l’Ebre. La seua proximitat a explotacions de minerals fèrrics el van convertir en un centre de control i distribució d’aquest mineral i va establir contactes comercials amb les factories fenícies del sud peninsular. Una intervenció de l’any 2016 va confirmar l’existència d’un edifici de més de 100 metres quadrats, de planta trapezoïdal, així com també la comunicació amb dos carrers paral·lels entre si.

tracking