SEGRE

PALEONTOLOGIA EQUIPAMENTS

Dinosaures del Pirineu amb èxit

Gairebé 3.000 persones visiten aquest estiu el Museu de la Conca Dellà i la Dinosfera || Amb activitats com sopars temàtics, nits entre fòssils i xarrades

Diversos nens en una de les activitats infantils, pintar un mural a l’exterior de la Dinosfera.

Diversos nens en una de les activitats infantils, pintar un mural a l’exterior de la Dinosfera.INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA MIQUEL CRUSAFONT (ICP)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dinosaures del Pirineu català tenen èxit. Així ho demostra el balanç de visitants d’aquesta temporada estival del Museu de la Conca Dellà i Dinosfera, equipaments pels quals han passat durant aquestes vacances un total de 2.970 persones.

Els visitants han pogut gaudir a Isona o Coll de Nargó de les exposicions habituals, així com d’activitats programades per a l’ocasió per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni paleontològic dels últims exemplars d’aquests animals que van viure a Europa ara fa 66 milions d’anys.

Nous sopars temàtics entre fòssils i inspirats en les col·leccions dels museus, visites guiades als jaciments de dinosaures o l’accés a espais habitualment tancats al públic com el magatzem de preparació de fòssils han estat alguns dels atractius de l’estiu organitzats en aquests equipaments museogràfics.

La programació prevista per a les vacances no es va oblidar dels petits i, a més de tallers infantils, va comptar amb l’activitat Nit al Museu, que va esgotar les entrades en les seues tres sessions i que va permetre als nens participants poder dormir entre les reproduccions.

L’agenda d’activitats dels museus es va completar amb diverses conferències relacionades amb la naturalesa, la geologia i l’arqueologia. Una de les xarrades més destacades a les quals el públic va poder assistir és la que va oferir el professor de la Universitat de Barcelona Ignasi Garcés, que va parlar sobre el món romà en l’època de Trajà, en el marc de la commemoració dels 1.900 anys de la mort d’aquest emperador, molt relacionat amb l’antiga Aeso.

Excavacions i articles en revistes

L’estiu també és una època prolífica pel que fa a excavacions a la zona, que compta amb un extraordinari registre fòssil dels últims dinosaures que van viure al continent europeu fa uns 66 milions d’anys. Les excavacions han tingut lloc al jaciment de Nerets (Tremp) i s’han fet prospeccions a Isona, Talarn i Tremp amb alumnes de la UAB, la UB i la Universitat de Milà. També s’ha dut a terme un camp de treball internacional.

Sobre els descobriments posteriors s’han publicat articles en revistes especialitzades.

tracking