SEGRE

POBLACIÓ MOVIMENTS

Lleida frena el seu ‘èxode’ a l’estranger

Més de 5.500 residents a la província se’n van anar a viure a l’exterior l’any passat, la xifra més baixa en tres anys || 11.700 van deixar Ponent per una altra localitat catalana o de l’Estat

Imatge d’arxiu d’una festa de la comunitat senegalesa.

Imatge d’arxiu d’una festa de la comunitat senegalesa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després d’anys d’èxode de lleidatans a la recerca d’oportunitats de treball fora de les nostres fronteres, l’emigració a l’exterior s’ha frenat. Segons les últimes dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, un total de 5.520 residents a les comarques lleidatanes van decidir fixar la seua residència a l’estranger el 2016, la qual cosa representa un descens del 4,3% respecte a un any abans. Una caiguda poc significativa però que suposa la primera en els últims tres anys. Les dades d’Idescat avalen que aquest fre de l’emigració es deu principalment als residents d’origen estranger. L’any passat, més de 4.500 veïns de Lleida de nacionalitat estrangera van deixar Ponent, un 5,8% menys que el 2015. Més de 960 lleidatans amb nacionalitat espanyola se’n van anar a viure a l’estranger, una xifra que continua augmentant en els últims anys i que l’any passat es va incrementar un 5%. Els principals motius d’aquesta emigració són la recerca d’ocupació i l’oportunitat d’estudis. De fet, la franja d’edat que més aposta per aquesta residència en un altre país se situa entre els 30 i els 44 anys, el 35% dels lleidatans dels que emigren. Entre les destinacions de preferència, més del 20% elegeix un país de la UE i d’Europa i els segueixen Amèrica, Àfrica i Àsia. Les migracions interiors es mantenen i 7.321 lleidatans van canviar de residència el 2016 però per anar a una altra comarca de Lleida o de Catalunya, mentre que 3.750 persones ho van fer a una altra localitat d’Espanya. Malgrat aquestes sortides fora de Ponent, el saldo migratori del 2016 va ser positiu a vuit comarques lleidatanes, a l’haver-hi més entrades que sortides de població, quan un any abans només ho va ser a tres comarques, segons Idescat.

Lleida acull 600 immigrants més l’últim anyMentre l’èxode a l’exterior s’ha anat frenant, no ha estat així en el cas de l’arribada d’immigrants a Ponent. El 2016, van arribar a les comarques lleidatanes un total de 6.059 persones (més del 93% de nacionalitat estrangera), xifra que augmenta per tercer any consecutiu. La majoria procedeix d’un altre país europeu, africà o d’Amèrica.

tracking